Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Vse štiri t. i. investicijske razpise iz Programa za razvoj podeželja so podaljšali za en mesec

Čas branja: 1 min
18.04.2016  11:35
Po novem bodo te razpise zaprli med 16. majem in 1. junijem
Vse štiri t. i. investicijske razpise iz Programa za razvoj podeželja so podaljšali za en mesec

Najprej, in sicer 16. maja, se po novem zapre razpis za podukrep 8.6, kjer sofinancirajo nakup pripomočkov za delo v gozdu. Kot smo že ali v članku 8 milijonov za sofinanciranje novih strojev in opreme za sečnjo in spravilo lesa, je na tem razpisu za kmete na voljo šest milijonov evrov, dva milijona pa za podjetja.

Zadnji dan za prijavo naložb v vinograde, oljčnike in jagodišča je 18. maj

Do 18. maja se lahko prijavite na razpis za podukrep 4.1, kjer sofinancirajo naložbe v vinograde, oljčnike in jagodišča. Osem milijonov evrov je na voljo za naložbe, ki pomenijo prilagoditev na podnebne spremembe, prinašajo tehnološke izboljšave in pocenijo pridelavo, kar smo že pisali v članku Prvi razpis iz Programa za razvoj podeželja za sofinanciranje naložb.

Do 23. maja zbirajo prijave za naložbe v ureditev gozdne infrastrukture

Zadnji rok za prijavo na razpis za podukrep 4.3, kjer sofinancirajo naložbe v ureditev gozdne infrastrukture, pa je 23. maja. Kdo se lahko prijavi, smo že pisali v članku Pozor, nov 3,5-milijonski razpis za naložbe v gozdno infrastrukturo .

Naložbe v predelavo in trženje kmetijskih proizvodov lahko prijavite do 1. junija

Do 1. junija pa je podaljšan rok za prijavo na razpis za podukrep 4.2, kjer sofinancirajo naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov. Več o tem v članku Pozor: spremenili so razpis za naložbe v predelavo, trženje in razvoj kmetijskih izdelkov.

Prvotni roki za te štiri razpise, na katere smo opozorili v članku Pozor: aprila zaprejo štiri t. i. investicijske razpise iz Programa za razvoj podeželja, ne veljajo več.

AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...