Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Mlekarna Celeia nagradila največje dobavitelje mleka

Čas branja: 1 min
18.04.2016  13:31
Izbrala je tudi novo mlečno kraljico, ki bo promovirala večjo porabo mleka in mlečnih izdelkov
Mlekarna Celeia nagradila največje dobavitelje mleka
Marjan Jakob, direktor Mlekarne Celeia, je s posebnimi priznanji nagradil lanske največje dobavitelje mleka (z leve) - Andrejo Tot iz Šaleške zadruge, Danico Ramšak iz Koroške zadruge in Andrejo Nunčič iz Šmarske zadruge.

Obveščaj me o novih člankih:  

Mlekarna Celeia, ki je lani ustvarila slabih 58 milijonov evrov prihodkov in od tega četrtino na tujih trgih, bo letos zgradila skladišče repromateriala in kupila novo polnilno linijo. Tako bodo lahko povečali proizvodnjo mlečnih izdelkov Zelene doline, saj letos pričakujejo podobno rast odkupa mleka kot lani, kot je bila osemodstotna. Lani so ga odkupili dobrih 97 milijonov litrov, letos bodo presegli mejo stotih milijonov litrov. Odkupujejo izključno v Sloveniji pridelano mleko od 17 zadrug, ki imajo 1.200 dobaviteljev. Zahtevne razmere na trgu, ko odkupne cene mleka še upadajo, manjši dohodek pa rejci nadomeščajo z večjo pridelavo mleka, mlekarno spodbujajo v vlaganja v lastno blagovno znamko. Vsako leto dajo na trg več kot 15 novih izdelkov, svojo ponudbo pa širijo na nove kategorije mlečnih izdelkov.

Največ mleka so odkupili od Koroške, Šaleške in Šmarske zadruge

Prejšnji teden so že 34. podelili priznanja največjim lanskim dobaviteljem. Prvo mesto je zasedla Koroška kmetijsko-gozdarska zadruga s 26,2 milijona litrov mleka. Sledita Kmetijska zadruga Šaleška dolina in Kmetijska zadruga Šmarje s 13,1 in 12,7 milijona litrov mleka. Med posameznimi rejci mleka pa vodita Harald in Nina Konečnik iz Šentjanža pri Dravogradu (z 1,13 milijona litrov mleka), sledi kmetija Hedl iz Radelj ob Dravi s 652.991 litri mleka, na tretjem mestu pa sta Frančišek in Jožica Rotnik iz Šoštanja s 545.540 litri mleka.



AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...