Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh
Letos bo dobro leto za pridelovalce oljk in žita Letos bo dobro leto za pridelovalce oljk in žita Tako kažejo spomladanske napovedi za kmetijske trge v Evropski uniji, ki jih je v sredo objavila evropska komisija
KGZS: zaradi letošnje prepovedi odstrela 175 medvedov jih bo v prihodnje treba odvzeti še več  KGZS: zaradi letošnje prepovedi odstrela 175 medvedov jih bo v prihodnje treba odvzeti še več Z delno ugoditvijo tožbi okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green je upravno sodišče negativno presenetilo kmetijsko-gozdarsko zbornico KGZS, ki opozarja, da bo število medvedov zraslo, s tem pa tudi nevarnost, da napadejo ljudi
Vlada bo še enkrat odločala o odvzemu rjavega medveda Vlada bo še enkrat odločala o odvzemu rjavega medveda Upravno sodišče je delno ugodilo tožbi okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green proti državi v primeru načrtovanega odstrela medvedov. Odpravilo je prilogo odloka, v kateri sta določena število in prostorska razporeditev odvzema medvedov iz narave za obdobje do 30. septembra letos.

Zvezda Agrobiznisa 2016: Celjske mesnine naredijo pol več porcijskega pakiranega mesa

Čas branja: 1 min
15.12.2016  22:30
Zvezda Agrobiznisa 2016: Celjske mesnine naredijo pol več porcijskega pakiranega mesa
»Tehnologijo smo posodobili zato, da se prilagodimo novim navadam kupcev in trgovcev in ostanemo največji slovenski ponudnik rdečega mesa,« pravi Izidor Krivec, direktor Celjskih mesnin.

Obveščaj me o novih člankih:  

Z devet milijonov vredno novo opremo bodo v Celjskih mesninah proizvedli za petino več trajnih salam in kar za polovico več porcijskega pakiranega mesa. V tehnološko posodobitev, s katero se prilagajajo novim navadam kupcev in trgovcev, so šli, da bodo ostali največji slovenski ponudnik rdečega mesa. Radgonske gorice pa so dobile za četrtino več vinogradov.

Kupci si poenostavljamo življenje in raje kot cele salame kupujemo že narezane, pri mesu pa raje porcijska pakiranja, ki jih uporabimo pri enem obroku in tudi nekaj dni počakajo v hladilniku. Tako pakirane izdelke pa tudi trgovci hranijo v hladilnih omarah in ni treba, da jih postreže mesar. »Nove nakupne navade od nas zahtevajo, da meso in izdelke pripravljamo v večjih prostorih in z novo, zahtevnejšo tehnologijo, v katero smo letos namenili devet milijonov evrov,« pravi Izidor Krivec, direktor Celjskih mesnin.

Večje zmogljivosti, večja produktivnost

S šestimi milijoni evrov so v Celju povečali obrat za pripravo trajnih izdelkov. Z novimi pakirnimi linijami in večjo hladilnico bodo naredili za petino več trajnih salam. Obseg proiz­vodnje predpakiranega mesa in izdelkov v nadzorovani atmosferi pa so povečali kar za polovico.

Vlagajo tudi v Pršutarno Lokev, kjer imajo nove sušilne komore za pršut. Prihodnje leto pa bodo tu razširili še zmogljivosti za soljenje, hlajenje in pakiranje. Z novimi zmogljivostmi bodo povečali tudi produktivnost, kar je, kot pravi Krivec, nujno zaradi upadanja marž.

Novi vinogradi za radgonsko penino

V Radgonskih goricah, ki so v lasti Celjskih mesnin, pa si bodo leto zapomnili po aprilski pozebi, ki jim je nakopala precej škode, in po bolj spodbudni novici – dokupu četrtine oziroma 110 hektarjev vinogradov. »V lastnih vinogradih lažje zagotav­ljamo kakovost grozdja, povečujemo tudi odkupno postajo, število stiskalnic, cistern, prostorov za skladiščenje in zorenje. Cilj je, da pridelamo še več srebrne in zlate penine,« dodaja ­Izidor Krivec.

Kljub pozebi, ki je konec aprila prvič v 50 letih prizadela Radgonske gorice, so v skupini Celjske mesnine zadovoljni z letošnjim poslovanjem. Lani so imeli 84,3 milijona evrov prihodkov in 4,2 milijona evrov čistega dobička. Letos pričakujejo štiri odstotke več prihodkov in malo manj dobička kot lani, za bolj točne napovedi pa je še prezgodaj.

Preberite tudi KZ Šaleška dolina širi ponudbo z ekološkimi piščanci;

Panvita od poletja dobro prodaja slovensko sveže svinjsko meso Pigi;Mlekarna Celeia je pred gradnjo večje sirarne;

Kjer so nove tehnologije, je tudi Blaž Germšek.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Nasveti
Nasveti Emil Erjavec: smo pred največjim preobratom v kmetijstvu doslej 38

Čaka nas preobrat iz naroda jamračev v narod pozitivnih ljudi, ki se upajo lotiti sprememb; potrebujemo znanje, podjetnost in povezovanje

AGROBIZ
Novice
Novice Kako se bo spremenil promet s kmetijskimi zemljišči 8

Med spremembami, ki jih pri prodaji kmetijskih zemljišč predlaga kmetijsko ministrstvo, je tudi poenostavljena prodaja kmetijskih...

AGROBIZ
Novice
Novice Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo

Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Od romantike pri govedoreji do vzpona piščančereje in grozljivke pri prašičereji 2

Reportaža s posveta o živinoreji in mesnopredelovalni industriji

AGROBIZ
Novice
Novice Podjetja nasprotujejo spremembam pri upravljanju kmetijskih zemljišč

Skrbi jih zlasti uvedba maksimalnega zakupa kmetijskih zemljišč in nepodaljševanje zakupnih pogodb

OGLAS
AGROBIZ
Praktično pakiranje za ljubitelje narave

Topli pomladni dnevi kar kličejo po aktivnostih na prostem. Pikniki v dobri družbi, prvi izleti in družinska potepanja. Kmalu pa bodo na...

AGROBIZ
Novice
Novice Krškopoljski prašič: z boljšo rejo, predelavo in promocijo do kulinarične uspešnice 6

Marca se je končal evropski projekt Treasure, s katerim želijo obuditi krškopoljskega prašiča in 19 drugih avtohtonih, a...