Kako težko je v naši državi biti mesar in zakaj čedalje težje dihajo Kako težko je v naši državi biti mesar in zakaj čedalje težje dihajo Ste vedeli, da lahko lokalni mesarji le četrtino svojega blaga prodajo gostilnam? Tudi sami niso, dokler jih niso zalotili inšpektorji vseh vrst; preverjamo birokratske neumnosti za mesarje in tudi za druge trgovce z živili
Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom Občine že imajo možnost, da komunalni prispevek za rastlinjake znižajo oziroma ga delno ali v celoti oprostijo, ministrstvo za okolje in prostor posebnega zakona o tem ne bo predlagalo
(video) Katere korake bo treba narediti za večjo povezanost kmetijstva in turizma (video) Katere korake bo treba narediti za večjo povezanost kmetijstva in turizma Vizija razvoja za slovenski turizem je, da Slovenija postane prepoznavna kot zelena, aktivna in zdrava butična destinacija. In v tej viziji najdeta svoj prostor tudi kmetijstvo in naprej kulinarika.
Dodana vrednost v turizmu: Lokalne surovine Dodana vrednost v turizmu: Lokalne surovine Na okrogli mizi v okviru 1. konference Povezovanje turizma in kmetijstva so sogovorniki razpravljali, kako lahko gostinec ustvari dodano vrednost in prepoznavnost s sodelovanjem z lokalnimi dobavitelji.
Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij Kmetijsko ministrstvo želi s spodbujanjem nekmetijskih dejavnosti na kmetijah krepiti podjetništvo ter s tem ohranjati in ustvarjati nova delovna mesta

Razpis 4.2 za sofinanciranje naložb velikih podjetij v predelavo podaljšan do 13. junija

Čas branja: 1 min
01.03.2017  13:25
Razpis, ki je bil objavljen 9. decembra 2016, je kmetijsko ministrstvo podaljšalo za tri mesece zato, da bi velika podjetja, ki se lahko na razpis prijavijo, imela dovolj časa za pridobivanje potrebnih upravnih dovoljenj in bodo vložila popolne vloge za sofinanciranje naložbe.
Razpis 4.2 za sofinanciranje naložb velikih podjetij v predelavo podaljšan do 13. junija
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
PRP >
Obveščaj me o novih člankih:  
PRP dodaj

Kmetijsko ministrstvo je 24. februarja 2017 v Uradnem listu objavilo trimesečno podaljšanje roka za prijavo na javni razpis za podukrep 4.2 iz Programa za razvoj podeželja (PRP) 2014-2020, kjer je za sofinanciranje naložb velikih podjetij v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih izdelkov na razpolago 15 milijonov evrov. Razpis je bil objavljen 9. decembra 2016, zdaj pa je podaljšan do vključno 13. junija 2017.

Dovolj časa za pridobivanje vseh papirjev

Na tem razpisu se lahko velika podjetja potegujejo za sofinanciranje naložb v predelavo kmetijskih izdelkov v kmetijske ali nekmetijske izdelke. Rok za prijavo na razpis je kmetijsko ministrstvo podaljšalo za tri mesece zato, ker pridobivanje upravnih dovoljenj traja dlje časa. Podjetja imajo zlasti težave s pravočasno pridobitvijo okoljevarstvenega soglasja ali sklepa, da postopek presoje vplivov naložbe na okolje ni potreben.zahtevno in ti postopki trajajo dlje časa. S podaljšanjem razpisa bi radi podjetjem dali dovolj časa za pridobivanje dokumentacije, ki jo rabijo za prijavo na razpis.

S tem razpisom lahko podprejo za več kot 50 milijonov naložb podjetij

S sofinanciranjem naložb kmetijsko ministrstvo spodbuja zagon novega investicijskega cikla v velikih podjetjih iz živilskopredelovalne industrije. Z razpisom za podukrep 4.2 iz PRP 2014-2020 sofinancirajo v povprečju od 25 do 30 odstotkov celotne naložbe. Tako bi s 15 milijoni evrov, ki jih lahko porabijo na omenjenem razpisu, sofinancirali za 50 do 60 milijonov naložb podjetij.


Več iz teme:  
PRP >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Članki
Članki Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom 4

Občine že imajo možnost, da komunalni prispevek za rastlinjake znižajo oziroma ga delno ali v celoti oprostijo, ministrstvo za okolje...

AGROBIZ
(intervju) Hiša Franko nabavlja živila pri več kot sto manjših lokalnih pridelovalcih

Z Majo Pak, direktorico Slovenske turistične organizacije (STO), smo se pogovarjali o prizadevanjih, da bi Slovenija v prihodnjih letih...

AGROBIZ
Dež ni le zoprn – podražil nam bo življenje! Kaj nam je že, kaj nam bo še? 3

»Gledamo simptome naravne katastrofe,« trenutne razmere v poljedeljstvu opiše šef koprske zadruge Agraria.

AGROBIZ
Novice
Novice Recept za uspeh najboljše turistične kmetije v Evropi

Po izboru bralcev Guardianovega spletnega portala je bila ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti izbrana za najboljšo...

AGROBIZ
Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij

Kmetijsko ministrstvo želi s spodbujanjem nekmetijskih dejavnosti na kmetijah krepiti podjetništvo ter s tem ohranjati in ustvarjati nova...

AGROBIZ
Tako so Kobariški muzej, Mlekarna Planika in Fundacija Pot miru skupaj ustvarili butično doživetje

Pripoved vojaka s soške fronte je čisto nova oblika doživetja, ki v dolino reke Soče uvaja ekskluzivno petzvezdično ponudbo. Produkt...

AGROBIZ
Novice
Novice Kaj mora turistična kmetija ponuditi svojim gostom za najvišjo oceno na Tripadvisorju?

Ekološka idila na Pohorju, ki deluje skladno s filozofijo samooskrbe in ekološke pridelave, ponuja gostom celostno izkušnjo življenja v...

AGROBIZ
Ob Bloškem jezeru glamping povezuje tradicijo z najnovejšimi trendi v turizmu

Ponudba ob jezercu na Bloški planoti dokazuje, kako je mogoče z vztrajnostjo ustvariti edinstveno ponudbo.