Panvita se pripravlja na ekološko rejo piščancev  Panvita se pripravlja na ekološko rejo piščancev Pri prašičih in piščancih bi radi povečali število rejcev, nove iščejo zlasti med mladimi kmeti
Kupci bolj preverjajo poreklo mesa Kupci bolj preverjajo poreklo mesa »Po aferi s poljsko govedino je prodaja govejega mesa upadla za več kot 20 odstotkov, a se počasi popravlja; kupci so bili zmedeni, po aferi pa bolj preverjajo poreklo mesa,« pravi Izidor Krivec, direktor Celjskih mesnin.
Ljutomerčanov novi hlev za plemenske svinje je obvisel v zraku Ljutomerčanov novi hlev za plemenske svinje je obvisel v zraku Niso se še odločili, ali bodo ob napovedanih spremembah politike sklada kmetijskih zemljišč izpeljali 3,7-milijonsko naložbo, čeprav jim od papirjev manjka le okoljevarstveno dovoljenje
(intervju) Peter Vrisk: Bolj podprimo pridelavo zelenjave in prašičerejo (intervju) Peter Vrisk: Bolj podprimo pridelavo zelenjave in prašičerejo Več podpore naj v prihodnji finančni perspektivi dobijo tudi krave dojilje, saj sami nimamo dovolj telet za pitanje, predlaga predsednik Zadružne zveze Slovenije.
V prireji mleka je dohodek na enoto površine večji kot pri prireji mesa V prireji mleka je dohodek na enoto površine večji kot pri prireji mesa Prireja mleka zahteva več vloženega dela in vlaganj od prireje mesa

S Pergerjevim medenim testom v nekaj minutah zadiši po ekoloških medenjakih

Čas branja: 3 min
16.03.2017  19:24
S Pergerjevim medenim testom v nekaj minutah zadiši po ekoloških medenjakih
Ti medenjaki so Pergerjev prodajni hit. Medeno testo za hitro pripravo bodo ponudili tudi vrhunskim restavracijam pri nas in po svetu.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Harrods dodaj
Mercator dodaj
Nama dodaj
Hofer dodaj
Spar dodaj

Družinsko podjetje Perger 1757 iz Slovenj Gradca je pred nekaj tedni dalo na trg medeno testo za hitro pripravo ekoloških medenjakov v domači kuhinji. Z njimi ciljajo tudi na gostince in se že povezujejo z najboljšimi restavracijami. Računajo tudi na izvoz.

Prav po ekoloških medenjakih so Pergerjevi najbolj znani. A ne le v Slovenji, temveč tudi na nemško govorečih trgih. Edini na svetu delajo medenjake tudi s pravim matičnim mlečkom, cvetnim prahom in propolisom. Poleg ekološkega medu vsebujejo še ekološko pšenično in pirino polnozrnato moko, mešanico slovenskih začimb, pepeliko (rahljalno sredstvo kalijev karbonat) in izvirsko vodo izpod Pece. Ne vsebujejo pa jajc, mleka in olja.

Zmaga v Nürnbergu, domovini medenjakov

»Inovativnost nam je prinesla prvo nagrado v Nürnbergu, kjer so medenjaki doma, in to nam pomaga pri širjenju prodaje,« pravi Lucian Perger, mladi direktor podjetja, ki nadaljuje 250-letno družinsko tradicijio. Toliko so stari tudi recepti in postopki, ki jih uporabljajo. Ekološke medenjake izvažajo v Nemčijo, Avstrijo in Švico. Svoje mesto imajo v prestižni vele­blagovnici KaDeWe v Berlinu, dogovarjajo se tudi o vstopu v londonski Harrods.

Pred nekaj tedni so v svoji prodajni mreži začeli ponujati zadnjo novost – ekološko medeno testo v 450-gramski embalaži. Iz njega lahko v nekaj minutah spečemo čisto prave Pergerjeve ekološke medenjake. So dobrega okusa in zdrava sladica.

»Medeno testo smo razvili za družine, ki cenijo zdravo hrano. Za nas je družina največja vrednota. Da bi tudi drugi enako cenili družino in z najbližjimi ustvarjali nepozabne trenutke, smo razvili medeno testo. Pri tem smo upoštevali tudi moderne prehranske smernice in priljubljenost izdelkov 'naredi sam',« dodaja Lucian Perger.

Dve leti za razvoj medenega testa

Embalažo in medeno testo so razvijali kar dve leti. V tem času so dobili idejo, da bi prodajo s trgovin razširili še na gostince, saj jim je hitra priprava še pomembnejša. »Z najboljšimi slovenskimi restavracijami se že povezujemo, sicer pa je medeno testo zaradi preprostega postopka peke namenjeno vsem ljubiteljem zdravega in medenega,« razlaga Perger. Predstavli ga bodo tudi mladim mamam, ki iščejo kakovostno lokalno hrano. Kmalu bo v Mercatorju, ljubljanski Nami, Hoferju in trgovinah z ekološko hrano. Dogovarjajo se tudi s Sparom.

V teh trgovinah že prodajajo svoje ekomedenjake in zadnje leto tudi ekološke žele bombone, ki jih sledijo z medom, ne vsebujejo pa želatine, laktoze, glutena in umetnih barvil.

Izvoz jim trenutno prinese petino prihodkov, z medenim testom bi radi ta delež povečali in poleg trgovin prodrli še v vrhunske restavracije na tujem.

Na sejem v Dubaj po dobavitelje

Iščejo nove trge. »Po več povpraševanjih z Bližnjega vzhoda smo konec februarja medenjake, žele bombone in medeno testo predstavili na 22. Gulfoodu, enem največjih sejmov za hrano in pijačo v Dubaju v Združenih arabskih emiratih (ZAE),« pripoveduje sogovornik.

Šlo je za skupinski nastop devetih slovenskih podjetij na tem sejmu. Poleg Pergerja 1757 so se predstavili še Perutnina Ptuj, Pivka Delamaris, Tia plus z olimskim sirom, Barbio's z ekozelenjavno soljo biogetta, čokoladnici Cukrček in Passero, Hrib z oreščki, suhim sadjem in semeni ter Plastenka z vodo Zlata kaplja.

Dogovori za prodor v Perzijski zaliv

»Na sejmu smo navezali stike z možnimi distributerji iz Perzijskega zaliva. To je povsem drugačen trg kot Evropa, zato iščemo partnerja, ki bo razumel in verjel v našo blagovno znamko, z njim pa bi zgradili dober poslovni odnos. Naši izdelki so obiskovalce sejma pritegnili, z nekaterimi največjimi distributerji na Bližnjem vzhodu pa se že pogovarjamo,« razlaga sogovornik.

Arabci cenijo ročno delo, na med gledajo kot na zlato in radi dobro jedo. »V ZAE in Savdski Arabiji so pri hrani zelo previdni in za marsikaj občutljivi, naša prednost pa je, da so naša živila brez glutena, jajc, mleka, olja in želatine,« dodaja. Večji prodor na arabske trge pričakujejo v prihodnjih treh letih, ko bodo dali na trg še eno novost, o kateri so še skrivnostni.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Kmetje, preberite, kje vas bodo letos čakali inšpektorji

Kmetijski inšpektorji bodo preprečevali zaraščanje in neobdelanost kmetijskih površin, pri konoplji bodo preverjali vsebnost THC, pri...

AGROBIZ
Novice
Novice Pozor, ugodna posojila za nakup kmetijskih zemljišč 1

Ponuja jih ribniški sklad, zadnji rok za oddajo vloge je 8. aprila, na voljo je še 2,5 milijona evrov; kmalu nov razpis

AGROBIZ
Novice
Novice Prašičerejci dobijo državno pomoč, panoga pa strategijo razvoja 2

Rejcem, ki so zaradi nizkih cen mesa v hudih težavah, je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ponudila pol milijona evrov enkratne...

AGROBIZ
Novice
Novice Manj ovir za postavitev rastlinjakov 5

Na razpisu za ukrep 4.1 iz Programa za razvoj podeželja, ki je odprt do konca maja, sofinancirajo tudi postavitev rastlinjakov, kar je...

AGROBIZ
Novice
Novice Nastaja kratka veriga lokalno vzrejene govedine iz Posavja

Sevniška zadruga bo s kmetijami tržila in promovirala prednosti lokalno vzrejenega mesa

AGROBIZ
Novice
Novice Po letu 2021 subvencije tudi za ohranitveno kmetijstvo 6

Z ohranitvenim kmetijstvom izboljšujemo in vzdržujemo kakovostna živa tla brez oranja, ob stalni pokritosti tal s poljščinami, dosevki...