Panvita se pripravlja na ekološko rejo piščancev  Panvita se pripravlja na ekološko rejo piščancev Pri prašičih in piščancih bi radi povečali število rejcev, nove iščejo zlasti med mladimi kmeti
Kupci bolj preverjajo poreklo mesa Kupci bolj preverjajo poreklo mesa »Po aferi s poljsko govedino je prodaja govejega mesa upadla za več kot 20 odstotkov, a se počasi popravlja; kupci so bili zmedeni, po aferi pa bolj preverjajo poreklo mesa,« pravi Izidor Krivec, direktor Celjskih mesnin.
Ljutomerčanov novi hlev za plemenske svinje je obvisel v zraku Ljutomerčanov novi hlev za plemenske svinje je obvisel v zraku Niso se še odločili, ali bodo ob napovedanih spremembah politike sklada kmetijskih zemljišč izpeljali 3,7-milijonsko naložbo, čeprav jim od papirjev manjka le okoljevarstveno dovoljenje
(intervju) Peter Vrisk: Bolj podprimo pridelavo zelenjave in prašičerejo (intervju) Peter Vrisk: Bolj podprimo pridelavo zelenjave in prašičerejo Več podpore naj v prihodnji finančni perspektivi dobijo tudi krave dojilje, saj sami nimamo dovolj telet za pitanje, predlaga predsednik Zadružne zveze Slovenije.
V prireji mleka je dohodek na enoto površine večji kot pri prireji mesa V prireji mleka je dohodek na enoto površine večji kot pri prireji mesa Prireja mleka zahteva več vloženega dela in vlaganj od prireje mesa

Kmetija Ostanek Heric je zmagovalka akcije S kmetije za vas

Čas branja: 2 min
29.08.2017  17:35
Ekološko posestvo Sočni raj iz Vodol pri Malečniku je dobilo posebno priznanje za inovativnost. Štiri kmetije so dobile srebrno, tri pa bronasto priznanje za prodajo in trženje
Kmetija Ostanek Heric je zmagovalka akcije S kmetije za vas

Obveščaj me o novih člankih:  

Na kmetijsko-živilskem sejmu Agro so kmetijsko-gozdarska zbornica KGZS, založba Kmečki glas in portal Agrobiznis razglasili zmagovalce akcije S kmetije za Vas. Zlato priznanje je dobila zelenjadarska kmetija Ostanek Heric, ki blizu Šentvida pri Stični goji in vlaga vrtnine in poljščine. Tretje leto je gonilna sila kmetije mlada prevzemnica Damjana Ostanek Heric, pomagajo ji mož Tadej Heric in starša. V gojenje zelenjave jo je vpeljal oče, mama pa v računovodstvo, saj je imela računovodski servis. Ker se sveža zelenjava prodaja dokaj poceni in le v sezoni, se je odločila za predelavo. Tako je raztegnila prodajno sezono in povečala dodano vrednost. Razvoj vidijo v širjenju ponudbe z namazi, kar načrtujejo že v prihodnjem letu, na srednji rok pa tudi z vrtnarskim turizmom, za katerega navija Damjanin mož Tadej Heric.

Inovativen zeliščni vrt in sadovnjak z avtohtonim slovenskim sadjem

Ekološko posestvo Sončni raj iz Vodol pri Malečniku blizu Maribora si je priznanje za inovativnost prislužilo z obujanjem več kot 20 let zaraščene kmetije, ki jo spreminjata v ekoposestvo. Čeprav je ob malečniški vinski cesti, na njem ni trte, ampak avtohtono slovensko sadje in ogromno zelišč. Ene in druge jima je od februarja do 20. maja pomagalo zasaditi 500 prostovoljcev. gojita še industrijsko konopljo, piro in buče. Na svojem posestvu uresničujeta željo tudi o tem, da bi ljudem prek stika z naravo pomagala priti do boljšega počutja in sprostitve. Tudi z igranjem na gonge in hojo po žerjavici.

Srebrno priznanje so dobile kmetija Vizjak iz Zadrž pri Šmarju pri Jelšah, ki kombinira čili z medom in celo vinom, kmetija Žitnik iz Starošincev pri Cirkovcah, kjer stavijo na zdravo hrano in iz pire delajo sveže mleto moko, polnovredni kruh in kekse ter rezance, turistična kmetija Breg iz Brega pri Golem Brdu, ki slovi po sivki in sezonskih jedilnikih s sivko, kostanjem, bučami in grozdjem, in vinogradniška kmetija Kerin iz Straže pri Krškem, ki iz modre frankinje dela osem vin, kot prva tudi penino in oranžno vino.

Bronasto priznanje pa so podelili prašičerejski kmetiji Škrobar iz Črncev pri Apačah, ki predeluje meso in ponudbo širi z mesninami krškopoljskih prašičev, turistični kmetiji in vinski kleti Puhan iz Bogojine, ki bo dobila prodajni kotiček in preurejeno kuhinjo za predelavo, in živinorejski kmetiji Ažman iz Suhe pri Predosljah na Gorenjskem, ki bo povečala predelavo mleka in s piščanci oskrbuje Avsenikovo gostilno v Begunjah.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Kmetje, preberite, kje vas bodo letos čakali inšpektorji

Kmetijski inšpektorji bodo preprečevali zaraščanje in neobdelanost kmetijskih površin, pri konoplji bodo preverjali vsebnost THC, pri...

AGROBIZ
Novice
Novice Pozor, ugodna posojila za nakup kmetijskih zemljišč 1

Ponuja jih ribniški sklad, zadnji rok za oddajo vloge je 8. aprila, na voljo je še 2,5 milijona evrov; kmalu nov razpis

AGROBIZ
Novice
Novice Prašičerejci dobijo državno pomoč, panoga pa strategijo razvoja 2

Rejcem, ki so zaradi nizkih cen mesa v hudih težavah, je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ponudila pol milijona evrov enkratne...

AGROBIZ
Novice
Novice Manj ovir za postavitev rastlinjakov 5

Na razpisu za ukrep 4.1 iz Programa za razvoj podeželja, ki je odprt do konca maja, sofinancirajo tudi postavitev rastlinjakov, kar je...

AGROBIZ
Novice
Novice Nastaja kratka veriga lokalno vzrejene govedine iz Posavja

Sevniška zadruga bo s kmetijami tržila in promovirala prednosti lokalno vzrejenega mesa

AGROBIZ
Novice
Novice Po letu 2021 subvencije tudi za ohranitveno kmetijstvo 6

Z ohranitvenim kmetijstvom izboljšujemo in vzdržujemo kakovostna živa tla brez oranja, ob stalni pokritosti tal s poljščinami, dosevki...