Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe Najbolje se prodajajo unikatni šali in rute z dodatki iz polsti, kupci prihajajo tudi iz ZDA in z Nove Zelandije
Kmetija Bedekovič prodira z unikatnim bezgovim ekološkim kisom Kmetija Bedekovič prodira z unikatnim bezgovim ekološkim kisom Poleg bezgovega delajo tudi jabolčni kis, prodajo bi radi razširili po Sloveniji in sčasoma tudi v tujino, za kar morajo povečati obseg proizvodnje
Lestvica: To so največji in najboljši slovenski živilci Lestvica: To so največji in najboljši slovenski živilci Predelava hrane v Sloveniji je lahko zelo donosen posel. Najboljši živilci in pijačarji se po dobičkonosnosti lahko kosajo s farmacevti
Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela Z manjšim poljskim robotom so zmagali na študentskem tekmovanju Field robot event 2019 v Heilbronnu v Nemčiji

Rebula bagueri letnik 2013 je najboljša med suhimi belimi vini

Čas branja: 1 min
31.08.2017  22:30
Rebula bagueri letnik 2013 je najboljša med suhimi belimi vini
foto: Marijan Močivnik

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Klet Brda, ki letos praznuje 60-letnico, je trenutno največja pridelovalka rebule na svetu; predani so ji vse od prve trgatve leta 1957. S tem avtohtonim briškim vinom so na 43. ocenjevanju Vino Slovenija v okviru Agre osvojili najprestižnejšo nagrado in največ točk. Njihova rebula bagueri letnik 2013 je postala šampion med suhimi nearomatičnimi belimi vini. Suhih belih vin je v Sloveniji največ, zato je zmaga v tej kategoriji tudi najbolj cenjena. Z oceno 91,67 točke pa je njihov šampion hkrati tudi najbolje ocenjeno vino letošnjega tekmovanja v Gornji Radgoni. »Grozdje za rebulo bagueri letnik 2013 smo pridelali v treh izbranih vinogradih, na legah, ki sorti najbolj ustrezajo – na vrhu gričev, kjer je največ sonca. Trte rastejo iz tipično briške zemlje opoke, kar vinu daje poudarjeno mineralno noto,« pravi Darinko Ribolica, glavni enolog briške kleti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela

Z manjšim poljskim robotom so zmagali na študentskem tekmovanju Field robot event 2019 v Heilbronnu v Nemčiji

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe 1

Najbolje se prodajajo unikatni šali in rute z dodatki iz polsti, kupci prihajajo tudi iz ZDA in z Nove Zelandije

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija Je ekološko kmetovanje dobra poslovna priložnost?

Pri porabi ekoloških živil na prebivalca na leto v Sloveniji kar močno zaostajamo za zahodnimi državami; priložnosti za rast je zato...

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kraški brinjevec je adut turistične kmetije pri Filetu 1

Poleg prenočitev in domače hrane gostom ponujajo še kraški slivovec, viljamovko, staran vinjak, žganje iz kutin in rožičev ter gin

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kmetija Kastelic - Žonta bo prenovila sirarno

Poletno ponudbo mlečnih izdelkov bi radi razširili s sladoledom, čez nekaj let pa vpeljali tudi rejo goveda za meso

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kmetija Jerala povečuje prodajo in predelavo jabolk

Obnavljajo sadovnjak in vlagajo v nove tehnologije, načrtujejo tudi novi prostor za predelavo sadja

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kmetija Bedekovič prodira z unikatnim bezgovim ekološkim kisom

Poleg bezgovega delajo tudi jabolčni kis, prodajo bi radi razširili po Sloveniji in sčasoma tudi v tujino, za kar morajo povečati obseg...