Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Nov uspeh za Grčinove jabolčne sokove na ocenjevanju v Londonu

Čas branja: 2 min
18.09.2017  13:35
Jabolčni sokovi, ki jih pod blagovno znamko Družina Jabolčnik dela domačija Grčin iz Podvina pri Polzeli, so bili leta 2014 prvi Agrobiznisov zmagovalec, kakovost svojih sokov pa od leta 2015 potrjujejo tudi na prestižnem ocenjevanju hrane in pijače Great taste v Londonu, kjer jih vsako leto nagradijo.
Nov uspeh za Grčinove jabolčne sokove na ocenjevanju v Londonu

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Peter Čvan dodaj
Mercator dodaj
Tuš dodaj
Hofer dodaj

»Ko za sok dobiš zvezdico Great taste, je to podobno kot oskar za film ali Michelinova zvezdica za restavracijo. Letos so nas razglasili še za odličnega proizvajalca sokov in nam podelili certifikat Great taste producer, ker so naši sokovi tretje leto zapored dobili zvezdico. S takšnim certifikatom se lahko pohvali le nekaj proizvajalcev pijače na svetu. Nas ta nagrada motivira za naprej, hkrati nam pomeni še večjo odgovornost,« pravi Peter Čvan, ki je na domačiji Grčin v Podvinu pri Polzeli začel ustvarjati zelo dobre jabolčne sokove.

Do zdaj so kulinarične zvezdice v Londonu dobili za motni in ekološki jabolčni sok, letos prvič tudi za bistri jabolčni sok. Ta sok je dobil najvišjo nagrado letos za sokove – kar dve zvezdici Great taste.

Uspeha v Londonu so veseli, čeprav imajo zaradi spomladanske pozebe slabo letino. »V svojih sadovnjakih navadno pridelamo od 100 do 120 ton jabolk, letos jih bomo le polovico. Nekaj ton jabolk dokupimo od okoliških kmetov, letos imamo zagotovljen odkup le za 60 odstotkov potrebnih količin. Skrbi me, kako bomo preživeli prihodnje leto,« priznava Peter Čvan.

Od lani imajo še nekaj sokov na zalogi, da bodo lahko oskrbeli glavne kupce – Mercator, Tuš in Hofer ter gostince. Izvoz – ponekod po Evropi in na Kitajsko – je zaustavil, saj je domači trg v prednosti. »Če se bodo pozebe in suše nadaljevale, bomo morali investirati v sisteme za oroševanje in namakanje,« razmišlja Čvan, ki svojih sadovnjakov ni zavaroval pred izpadom dohodka zaradi pozebe.

Pod blagovno znamko Družina Jabolčnik ponujajo osem jabolčnih sokov. Trije so samo iz jabolk in so jih na ocenjevanju s slepimi testi Great taste v Londonu nagradili. Pet jabolčnih sokov pa je z dodatki - ingverjem, aronijo, bezgovimi cvetovi, malinami, mletim cimetom in klinčki. Njihovi sokovi so brez koncentratov in večinoma iz starih sort jabolk. Delajo jih po najnežnejših tehnoloških postopkih, s katerimi minimalno posegajo v bio­loško polnovrednost sokov in da ohranijo čim več vitaminov in pristen okus.


Več iz teme:  

AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...