Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Inovativen mladi kmet Matic Vizjak se ukvarja s čiliji in čebelarstvom

Čas branja: 1 min
14.10.2017  08:40
Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije in Zveza slovenske podeželske mladine sta za inovativnega mladega kmeta razglasili Matica Vizjaka iz Šmarja pri Jelšah, ki se ukvarja tudi s pridelavo in predelavo čilijev, čebelarstvom, pridelavo žit in vinarstvom.
Inovativen mladi kmet Matic Vizjak se ukvarja s čiliji in čebelarstvom
Foto: Petra Subic

Obveščaj me o novih člankih:  

Matic Vizjak se je uvajanja inovacij na domači kmetiji lotil po devetih letih službovanja v tujini. Med svojimi dosežki na prvo mesto postavlja posebno vino Chilli wine, za katerega so v New Yorku prejeli tri odličja na enem najprestižnejših tekmovanj na svetu. Sledita mu linija medu z dodatki Melisse in organizacija največjega festivala pikantne hrane v Sloveniji v Šmarju pri Jelšah.

Kmetija Vizjak premore okoli 800 sadik 20 različnih vrst čilija z vsega sveta, ki jih goji v zato namenjenem rastlinjaku. Kmetija je v tretjem letu preusmeritve v ekološko kmetijo, konec leta bodo tako že prejeli certifikat ekokmetije.

Naziv inovativnega mladega kmeta lahko pridobi kandidat, ki živi in dela na kmetiji, še ni dopolnil 40 let in je z inovativno idejo pomembno prispeval k razvoju in ohranjanju kmetijstva, gozdarstva ali ribištva. Obenem se mora odlikovati po tem, da njegove ideje prinašajo novosti, pomembne za nadaljnji razvoj, ali da njegove ideje prinašajo izvirne pristope k delu ali da se vpeljane spremembe izražajo v pozitivnih ekonomskih učinkih na kmetiji.

Lani je inovativen mladi kmet postal Toni Kukenberger iz vasi Gorenje Ponikve pri Trebnjem, ki je razvil prevozno molzišče.



AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...