Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Štajersko mlado vino Pubec prihaja v Maribor in Ljubljano

Čas branja: 1 min
18.10.2017  01:51  Dopolnjeno: 18.10.2017 02:58
30 vinarjev bo svoje mlado vino predstavilo najprej 23. oktobra na salonu Pubec v Mariboru, tri dni pozneje pa še v Ljubljani
Štajersko mlado vino Pubec prihaja v Maribor in Ljubljano
Od naslednjega tedna do konca januarja 2018 bo teh 30 štajerskih vinarjev svoje mlado vino predstavljalo in prodajalo pod skupno blagovno znamko Pubec.
Foto: ERNAD_MEDIASPEED

Obveščaj me o novih člankih:  

Pubec je po štajersko mlad fant, že tretje leto zapored pa tudi sinonim za štajerski "beaujolais" - mlado vino 30 vinarjev, ki ga skupaj promovirajo. Začenjajo 23. oktobra v Mariboru na 3. salonu štajerskih mladih vin Pubec v salonu Porscheja na Ptujski cesti, nadaljujejo pa 26. oktobra v Ljubljani, ko bodo pubeci poskrbeli za dobro razpoloženje v Festivalni dvorani na Gospodarskem razstavišču.

Promocija štajerskega vina, kulinarike in turizma

Na obeh salonih bo sveža, dišeča in elegantna vina Pubec pospremila tudi štajerska kulinarika. Štajerski vinarji z enotnim nastopom na trgu ne želijo povečati le svoje prepoznavnosti doma in v sosednjih državah, ampak promovirajo tudi Štajersko kot vrhunsko vinorodno deželo ter kulinarično in turistično destinacijo.

Vinarji, povezani v projekt Pubec, beležijo večjo prodajo mladega vina, ki ga podarjajo tudi za poslovna darila.

Dve novosti

Letos se promocija in prodaja štajerskega mladega vina širi v gostinske lokale, restavracije in hotele. Vina Pubec in vshe 30 vinarjev iz tega projekta bodo spoznali tudi zaključni letniki srednjih, višjih in visokih šol za gostinstvo in turizem. Predstavili jim bodo tudi Podravje kot vinorodno deželo in vinorodni okoliš Štajersko z najstarejšo trto na svetu.



AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...