Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe Najbolje se prodajajo unikatni šali in rute z dodatki iz polsti, kupci prihajajo tudi iz ZDA in z Nove Zelandije
Kmetija Bedekovič prodira z unikatnim bezgovim ekološkim kisom Kmetija Bedekovič prodira z unikatnim bezgovim ekološkim kisom Poleg bezgovega delajo tudi jabolčni kis, prodajo bi radi razširili po Sloveniji in sčasoma tudi v tujino, za kar morajo povečati obseg proizvodnje
Lestvica: To so največji in najboljši slovenski živilci Lestvica: To so največji in najboljši slovenski živilci Predelava hrane v Sloveniji je lahko zelo donosen posel. Najboljši živilci in pijačarji se po dobičkonosnosti lahko kosajo s farmacevti
Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela Z manjšim poljskim robotom so zmagali na študentskem tekmovanju Field robot event 2019 v Heilbronnu v Nemčiji

Domača hrana je glavni adut turističnih kmetij

Čas branja: 1 min
15.11.2017  14:09  Dopolnjeno: 15.11.2017 14:55
V Sloveniji je največ turističnih kmetij na območju Zgornje savinjske in Zgornje savske doline, najmanj pa jih je na Kočevskem in Dolenjskem. Pred 20 leti je bila povprečna zasedenost na turističnih kmetijah 30 dni, danes je 85 dni.
avtor
Domača hrana je glavni adut turističnih kmetij
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  

Ob 20-letnici Združenja turističnih kmetij Slovenije je kmetijski minister Dejan Židan povedal, da imamo več kot 4.400 kmetij z dopolnilno dejavnostjo, kar je 12 odstotkov več kot leto prej. Turističnih kmetij v Sloveniji pa je 1.014, od tega jih 429 ponuja tudi prenočitve.

Januarja promocija turističnih kmetij v Berlinu

Židan je napovedal, da se bodo predstavniki združenja turističnih kmetij januarja prihodnje leto udeležili sejma v Berlinu, da bi nemške turiste spodbudili za obisk slovenskih turističnih kmetij, kjer v poletni sezoni prenočuje 90 odstotkov tujih gostov. Prihajajo zlasti iz Avstrije, Nemčije, Italije, Francije in Hrvaške.

Predsednik omenjenega združenja Venčeslav Tušar ocenjuje, da so kmetje na turističnih kmetijah dozoreli. Na medsebojnih srečanjih številnih izobraževanjih in študijskih turah so z izmenjavami mnenj namreč slovenske turistične kmetije odprli gostom. Meni tudi, da je domača hrana, pridelana na zemlji in pripravljena na sodoben način z upoštevanjem tradicije, največji slovenski adut.

"Na to ne smemo pozabiti. Pa na prijaznost pri delu z gosti, pripravljenost, da prisluhnemo njihovim željam ali uganemo, kaj si želijo in jim ustrežemo. Osebni pristop, ki so ga deležni na kmetijah, je neprimerljiv z vsem, kar ponujajo hoteli. Nasmešek, morda kdaj opravičilo, če smo pri svojih dejanjih trdi, kmečki," pravi Tušar.

Največ turističnih kmetij je v Savinjski dolini in na Gorenjskem

V Sloveniji je največ turističnih kmetij na območju Zgornje savinjske in Zgornje savske doline, najmanj pa jih je na Kočevskem in Dolenjskem. Pred 20 leti je bila povprečna zasedenost na turističnih kmetijah 30 dni, danes je 85 dni.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela

Z manjšim poljskim robotom so zmagali na študentskem tekmovanju Field robot event 2019 v Heilbronnu v Nemčiji

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija Je ekološko kmetovanje dobra poslovna priložnost?

Pri porabi ekoloških živil na prebivalca na leto v Sloveniji kar močno zaostajamo za zahodnimi državami; priložnosti za rast je zato...

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe 1

Najbolje se prodajajo unikatni šali in rute z dodatki iz polsti, kupci prihajajo tudi iz ZDA in z Nove Zelandije

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kraški brinjevec je adut turistične kmetije pri Filetu 1

Poleg prenočitev in domače hrane gostom ponujajo še kraški slivovec, viljamovko, staran vinjak, žganje iz kutin in rožičev ter gin

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kmetija Kastelic - Žonta bo prenovila sirarno

Poletno ponudbo mlečnih izdelkov bi radi razširili s sladoledom, čez nekaj let pa vpeljali tudi rejo goveda za meso

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kmetija Jerala povečuje prodajo in predelavo jabolk

Obnavljajo sadovnjak in vlagajo v nove tehnologije, načrtujejo tudi novi prostor za predelavo sadja

OGLAS
AGROBIZ
Vroče je! Imamo odličen predlog za osvežitev

Predstavljamo lahek napitek, s katerim se lahko v vročih poletnih mesecih odlično osvežimo.