Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Medeno testo za hitro pripravo je bližnjica do dišečih medenjakov

Čas branja: 1 min
14.12.2017  14:31
Medenjaki so bili prva sladica še takrat, ko niso poznali trsnega sladkorja. Med dajejo Pergerjevi tudi v žele bombone, ki nimajo konzervansov, obarvani pa so z naravnimi sadno-zelenjavnimi izvlečki.
 Medeno testo za hitro pripravo je bližnjica do dišečih medenjakov

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Oskar Kogoj dodaj

Medeno testo za hitro pripravo ekoloških medenjakov smo letos pri Agrobiznisu izbrali za najinovativnejše živilo. Zato družinsko podjetje Perger 1757 iz Slovenj Gradca, kjer več kot 250-letno tradicijo medičarstva, lectarstva in svečarstva nadgrajuje z inovativnostjo, uvrščamo med letošnje zvezde Agrobiznisa.

Mojstrovine iz medu in satja

Ročno iz najboljših naravnih sestavin delajo vse, kar je mogoče narediti iz medu in satja. Zadnja leta, odkar podjetje vodi že deveta generacija, so trženje postavili na novo. Razvili novo linijo bio izdelkov, nekatere izdelke nadomeščajo z inovativnimi, ki jih razvijajo za sodobne kupce.

Po dveh letih razvoja so v začetku leta dali na trg medeno testo za hitro pripravo ekomedenjakov v domači kuhinji, kar je novost na svetu. Prodajo širijo v trgovske verige, ciljajo tudi na boljše restavracije, ki stavijo na kakovostno lokalno hrano. Velike možnosti za prodajo vidijo v tujini, zlasti na nemško govorečih trgih, kamor medenjake že izvažajo, pa tudi v arabskem svetu, kjer so njihovi izdelki iz ekskluzivne linije že prisotni.

Tradicijo in lokalnost ohranjajo s tem, da med, zelišča, matični mleček, propolis, cvetni prah in druge sestavine kupujejo pri slovenskih dobaviteljih. Prodajo največ medenjakov, trdih in mehkih bombonov. Raste tudi prodaja energetskih sveč, ki s pozitivno energijo in aromo medenega parfuma polnijo domove številnih znanih ljudi po svetu, pred več kot 20 leti pa jih je zanje oblikoval Oskar Kogoj. Večino energetskih sveč sicer izvozijo, na ta uspeh so čakali kar 10 let.

Živi muzej lectarstva in vrtljiva medena slaščičarna

Ostajajo pri ročnem delu, ki je njihova prednost, postopke pa bodo bolj standardizirali in, kolikor se bo dalo, optimizirali, napoveduje Lucian Perger, mlad direktor. Ker se v obrtni delavnici v starem mestnem jedru Slovenj Gradca že stiskajo, se bodo preselili v nove prostore s prvo vrtljivo medeno slaščičarno, v kateri bodo vse sladice in drugi izdelki medeni. Za povrh načrtujejo še živi muzej lectarstva, svečarstva in medičarstva od 1757 pa vse do danes.


Več iz teme:  

AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...