Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe Najbolje se prodajajo unikatni šali in rute z dodatki iz polsti, kupci prihajajo tudi iz ZDA in z Nove Zelandije
Kmetija Bedekovič prodira z unikatnim bezgovim ekološkim kisom Kmetija Bedekovič prodira z unikatnim bezgovim ekološkim kisom Poleg bezgovega delajo tudi jabolčni kis, prodajo bi radi razširili po Sloveniji in sčasoma tudi v tujino, za kar morajo povečati obseg proizvodnje
Lestvica: To so največji in najboljši slovenski živilci Lestvica: To so največji in najboljši slovenski živilci Predelava hrane v Sloveniji je lahko zelo donosen posel. Najboljši živilci in pijačarji se po dobičkonosnosti lahko kosajo s farmacevti
Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela Z manjšim poljskim robotom so zmagali na študentskem tekmovanju Field robot event 2019 v Heilbronnu v Nemčiji

MDK bodo začasno odvzeli certifikat Izbrane kakovosti za goveje meso

Čas branja: 1 min
06.02.2018  17:07
Začasno zaprtje klavnice MDK v Zalogu, ki ga je zahtevala uprava za varno hrano UVHVVR, pomeni, da v tem podjetju ne izpolnjujejo pogojev za opravljanje dejavnosti, zato bodo začasno izgubili še certifikat izbrane kakovosti za goveje meso. To so danes sklenili na izredni seji upravnega odbora GIZ Mesne industrije Slovenije.
MDK bodo začasno odvzeli certifikat Izbrane kakovosti za goveje meso
V zaprti klavnici Mesnin dežele Kranjske (MDK) - slika je iz ponedeljka, 5. februarja 2018 - zaradi slabih higienskih razmer stoji proizvodnja. Zaradi zaprtja so začasno izgubili tudi certfiikat izbrane kakvosti - Slovenija, s tem pa tudi promocijo v okviru skupne kampanje, ki jo sofinancirata mesna indsutrija in država.
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  

GIZ Mesne industrije je nosilec skupinskega certifikata izbrane kakovosti za goveje meso. S certifikatom izbrana kakovost – Slovenija (IK) lahko svoje meso označujejo le tisti proizvajalci, ki izpolnjujejo nadstandardne pogoje pri proizvodnji mesa iz tako imenovane specifikacije za meso.

Kdor ne izpolnjuje pogojev za opravljanje dejavnosti, izgubi certifikat

Ta specifikacija tudi določa, da je treba proizvajalcu odvzeti certifikat IK, ko ne izpolnjuje več pogojev za opravljanje dejavnosti. To je zaradi začasnega zaprtja klavnice v Zalogu, ki ga je zahtevala uprava za varno hrano (UVHVVR), doletelo tudi MDK. Začasno bo izgubil certifikat IK. »Certifikacijski organ, ki je MDK podelil certifikat IK, bomo v roku enega tedna pozvali, da MDK začasno umakne s seznam certificiranih proizvajalcev IK,« pravi Izidor Krivec, predsednik upravnega odbora GIZ Mesna industrija Slovenije.

Dodaja, da slabe higienske razmere in neurejeni prostori, ki so klavnico MDK pripeljale do zaprtja, ne odražajo splošnega stanja v slovenski mesni industriji. Ta je v zadnjih nekaj letih več kot 100 milijonov evrov investirala v klavnice in predelavo mesa, da ti obrati izpolnjujejo higiensko varnostne, tehnične in kakovostne standarde ter da so z novo tehnologijo konkurenčnejši.

Varnost in kakovost hrane je temeljna pravica, ki smo jo proizvajalci dolžni brezpogojno zagotavljati kupcem, še spročajo iz GIZ Mesne industrije, kjer obžalujejo ugotovljene nepravilnosti v obratu MDK v Zalogu v Ljubljani.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela

Z manjšim poljskim robotom so zmagali na študentskem tekmovanju Field robot event 2019 v Heilbronnu v Nemčiji

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija Je ekološko kmetovanje dobra poslovna priložnost?

Pri porabi ekoloških živil na prebivalca na leto v Sloveniji kar močno zaostajamo za zahodnimi državami; priložnosti za rast je zato...

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe 1

Najbolje se prodajajo unikatni šali in rute z dodatki iz polsti, kupci prihajajo tudi iz ZDA in z Nove Zelandije

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kraški brinjevec je adut turistične kmetije pri Filetu 1

Poleg prenočitev in domače hrane gostom ponujajo še kraški slivovec, viljamovko, staran vinjak, žganje iz kutin in rožičev ter gin

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kmetija Kastelic - Žonta bo prenovila sirarno

Poletno ponudbo mlečnih izdelkov bi radi razširili s sladoledom, čez nekaj let pa vpeljali tudi rejo goveda za meso

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kmetija Jerala povečuje prodajo in predelavo jabolk

Obnavljajo sadovnjak in vlagajo v nove tehnologije, načrtujejo tudi novi prostor za predelavo sadja

OGLAS
AGROBIZ
Vroče je! Imamo odličen predlog za osvežitev

Predstavljamo lahek napitek, s katerim se lahko v vročih poletnih mesecih odlično osvežimo.