Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Na Štajerskem s projektom Jem drugače, jem domače v promocijo lokalne hrane

Čas branja: 1 min
25.02.2018  21:26  Dopolnjeno: 26.02.2018 07:27
V tem projektu bodo 50 kmetijam in drugim ponudnikom lokalne hrane od Kungote, Maribora in Ptuja do Kozjanskega pomagali izboljšati trženje in prodajo živil
Na Štajerskem s projektom Jem drugače, jem domače v promocijo lokalne hrane

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Pet lokalnih akcijskih skupin (LAS) iz vzhodnega dela države, ki pokrivajo 22 občin od Kungote prek Maribora in Ptuja do Podčetrtka in Kozjega na Kozjanskem, sodeluje v projektu Jem drugače, jem domače, s katerim bodo promovirali lokalno pridelano in predelano hrano.

Vsak LAS bo 10 ponudnikov lokalne hrane s svojega območja izobrazil, da bodo na trgu bolj prepoznavni in pri prodaji uspešnejši. Kmetije in drugi lokalni proizvajalci, ki si takšno pomoč želijo, se lahko do 5. marca prijavijo štirim lokalnim akcijskim skupinam. Prijave zbirajo Toti LAS, ki pokriva občini Maribor in Kungota, LAS Lastovica, LAS Bogastvo podeželja in LAS Dobro za nas. Vsak LAS je poziv objavil na svoji spletni strani. V LAS Obsotelje in Kozjansko so zbiranje ponudnikov že končali.

Kakšno pomoč dobijo kmetije

V okviru tega projektu bodo do konca leta 50 kmetijam in drugim proizvajalcem pomagali izboljšati nastop na trgu. Vključili jih bodo v izobraževalne module, kjer jim bodo strokovnjaki pomagali oblikovati vizualno podobo, načrt trženja in zgodbo, s katero bi se lahko učinkoviteje predstavljali na trgu. Prav tako se bodo ponudniki urili v javnem nastopanju in se povezovali v promocijskih aktivnostih. Izdali bodo e-katalog ponudnikov območja ter zanje organizirali predstavitve na tržnicah in večjih prireditvah. Hkrati bodo otroke v vrtcih in šolah osveščali o pomenu lokalne hrane.

Projekt, za katerega 75 tisoč evrov prispeva Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, vodi Toti LAS, ki pokriva občini Maribor in Kungota. Sodelujejo pa še LAS Lastovica (z občinami Hoče-Slivnica, Starše, Miklavž na Dravskem polju), LAS Bogastvo podeželja (z občinami Ptuj, Kidričevo, Hajdina, Markovci, Dornava, Destrnik, Juršinci, Trnovska vas), LAS Dobro za nas (z občinami Slovenska Bistrica, Rače-Fram, Poljčane in Makole) in LAS Obsotelje in Kozjansko (z občinami Rogaška Slatina, Rogatec, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje).


Več iz teme:  

AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...