Na pomoč, jabolk je preveč, kako jih prodati za dobro ceno Na pomoč, jabolk je preveč, kako jih prodati za dobro ceno Ministrstvo za kmetijstvo je objavilo razpis, ki novoustanovljenim organizacija in skupinam pridelovalcev prvih pet let zagotavlja denarno podporo
Tako se s sadjarstvom preživlja majhna kmetija Jelina iz Brd  Tako se s sadjarstvom preživlja majhna kmetija Jelina iz Brd Na dobrem hektarju in pol pridelujejo jagode, češnje, marelice, breskve, hruške, slive in fige, ki jih štirikrat na teden prodajajo v Tolminu in Kranjski Gori, preizkušajo tudi granatna jabolka
Nasvet: Kaj želijo kupci pred nakupom izvedeti o sadju Nasvet: Kaj želijo kupci pred nakupom izvedeti o sadju Lokalni sadjarji lahko za sadje z oznako eko ali izbrana kakovost nastavijo do 50 odstotkov višjo ceno, pravijo v Aragonu
 (video) Koliko hrane odvržete med odpadke? (video) Koliko hrane odvržete med odpadke? V razmislek ob svetovnem dnevu hrane

Pogrešate čokoladno Slovenijo?

Čas branja: 1 min
01.03.2018  16:59  Dopolnjeno: 01.03.2018 16:59
Andraž Gavez, 27-letni lastnik spletne trgovine mojacokolada.si, je pogrešal darilo, ki bi tujcem predstavilo veliko geografsko in kulinarično raznolikost Slovenije. Razvoja se je lotil kar sam, k sodelovanju pa povabil znanega etnologa Janeza Bogataja. Po enem letu je nastala čokoladna Slovenija, ki bo čez dober mesec v prodaji.
Pogrešate čokoladno Slovenijo?
Posip iz konopljinih semen predstavlja pomursko regijo, bučna semena podravsko regijo, ocvrta čebula Koroško, jabolko savinjsko regijo, orehi posavsko regijo, jagode Zasavje, cvetni prah jugovzhodno regijo, pehtran osrednjeslovensko regijo, hruške Gorenjsko, vrtnica Goriško, sivka primorsko-notranjsko regijo, solni cvet pa obalno-kraško.

Ena čokolada z 12 okusi

Čeprav na kulinaričnem in gastronomskem področju v Sloveniji razlikujemo 24 regij, so jih pri čokoladni Sloveniji strnili v 12. Vsaka čokoladna regija ima posip iz premišljeno izbranega živila, zelišča in začimbe, značilnega za posamezno regijo. Izbor posipov in oblikovanje regij je bilo Bogatajevo delo. Ker kakav ne raste pri nas, uporabljajo kakovostno čokolado iz Španije, za posip pa 100-odstotno slovenske sestavine, pravi Andraž Gavez. Med najbolj znanimi lokalnimi dobavitelji omenja Piranske soline s solnim cvetom, ki ustvarja značilen okus primorske regije, in čebelarstvo Božnar s cvetnim prahom, ki predstavlja jugovzhodno regijo.

Naročila zbirajo po spletu

Čokoladna Slovenija stane 24,9 evra, zato sklepamo, da računajo na kupce, ki ne gledajo na vsak evro. Naročila zbirajo po spletu na www.chocolateslovenia.com. Redne prodaje še niso zagnali, zbirali so prednaročila, dober odziv so doživeli na enem sejmu in s prvimi objavami na Facebooku in Linkedinu. »Ukvarjamo se še s 1.500 prednaročili. Ko si bomo naredili nekaj zaloge, bo čokoladna Slovenija prišla tudi v butične turistične in darilne trgovinice. O prodaji se pogovarjamo z glavnimi igralci v slovenskemu turizmu, vključno z večino prestižnih hotelov. Čokoladno Slovenijo bi radi uveljavili kot ekskluzivno darilo, ki za ne previsoko ceno predstavi našo državo kot celoto,« razlaga Andraž Gavez.

Darilo za sladkosnede tujce

Na začetku vidi ključne kupce zlasti med Slovenci, ki iščejo praktično in izvirno darilo iz Slovenije za tujce. V drugi fazi, po prodoru v trgovine s spominki in darili, pa računajo tudi na tuje turiste, ki bi radi domov odnesli sladek spomin na našo državo. V projekt čokoladne Slovenije so vložili okoli 30 tisoč evrov, spletna trgovina [moja.cokolada.si] jim je lani prinesla dobrih 200 tisoč evrov prihodkov, zaradi vlaganj v nove izdelke in kadre pa le nekaj tisoč evrov dobička.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Največja slovenska farma krav mlekaric pred prodajo

Farme Ihan, ki so nenehno v težavah, bi se po prodaji osredotočile na prašičerejo

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kje sta in kako poslujeta največja slovenska oljkarja 3

Podjetnika Davor Dubokovič in Uroš Gorjanc sta na Crvenem vrhu pri Savudriji vložila tri milijone evrov v posestvo, na katerem sta...

AGROBIZ
Novice
Novice Za Luko Dončićem odhaja v ZDA tudi poli 3

Malo po začetku lige NBA, kjer bo debitiral najboljši evropski košarkar, bo na vzhodni obali ZDA stekla prodaja salame poli

AGROBIZ
Novice
Novice Kako dobro poznate butične domače sire? 37

Da prvi festival slovenskih sirov, ki je bil prejšnji teden ob 20. obletnici Združenja kmečkih sirarjev, ne bo šel prehitro v pozabo,...

AGROBIZ
Novice
Novice Tako mlekarna Krepko širi prodajo v Avstrijo

Zgodba o tem, kako lahko s čezmejnim povezovanjem prodrete na nov trg

AGROBIZ
Nove tehnologije
Nove tehnologije Kmetijstvo v precepu: med tradicijo in digitalizacijo ter robotizacijo

Nekateri v kmetijstvu zagovarjajo tradicijo, drugi popolnoma novo smer - digitalizacijo in robotizacijo. Vse, ki se s kmetijstvom...

AGROBIZ
Novice
Novice Na pomoč, jabolk je preveč, kako jih prodati za dobro ceno 6

Ministrstvo za kmetijstvo je objavilo razpis, ki novoustanovljenim organizacija in skupinam pridelovalcev prvih pet let zagotavlja denarno...

AGROBIZ
Novice
Novice Ste vedeli, da vsa vina niso primerna za stroge vegane? 15

V kleti lahko vino pride v stik s snovmi živalskega izvora, ki lahko v sledeh ostanejo v vinu