Kako težko je v naši državi biti mesar in zakaj čedalje težje dihajo Kako težko je v naši državi biti mesar in zakaj čedalje težje dihajo Ste vedeli, da lahko lokalni mesarji le četrtino svojega blaga prodajo gostilnam? Tudi sami niso, dokler jih niso zalotili inšpektorji vseh vrst; preverjamo birokratske neumnosti za mesarje in tudi za druge trgovce z živili
Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom Občine že imajo možnost, da komunalni prispevek za rastlinjake znižajo oziroma ga delno ali v celoti oprostijo, ministrstvo za okolje in prostor posebnega zakona o tem ne bo predlagalo
(video) Katere korake bo treba narediti za večjo povezanost kmetijstva in turizma (video) Katere korake bo treba narediti za večjo povezanost kmetijstva in turizma Vizija razvoja za slovenski turizem je, da Slovenija postane prepoznavna kot zelena, aktivna in zdrava butična destinacija. In v tej viziji najdeta svoj prostor tudi kmetijstvo in naprej kulinarika.
Dodana vrednost v turizmu: Lokalne surovine Dodana vrednost v turizmu: Lokalne surovine Na okrogli mizi v okviru 1. konference Povezovanje turizma in kmetijstva so sogovorniki razpravljali, kako lahko gostinec ustvari dodano vrednost in prepoznavnost s sodelovanjem z lokalnimi dobavitelji.
Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij Kmetijsko ministrstvo želi s spodbujanjem nekmetijskih dejavnosti na kmetijah krepiti podjetništvo ter s tem ohranjati in ustvarjati nova delovna mesta

Na Antarktiki so brez zemlje in sončne svetlobe zrastle prve kumare, redkvice in solata

Čas branja: 1 min
10.04.2018  09:07  Dopolnjeno: 10.04.2018 10:43
Naslednji korak nemških znanstvenikov bo pridelava sadja in še druge vrste zelenjave v rastlinjaku, kjer bi lahko tudi astronavti prišli do sveže hrane na drugem planetu
Na Antarktiki so brez zemlje in sončne svetlobe zrastle prve kumare, redkvice in solata
To je visokotehnološki mini rastlinjak, kjer nemški znanstveniki gojijo zelenjavo in iščejo rešitve za samooskrbo astronavtov s svežo hrano na drugem planetu.
Foto: DLR

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Paul Zabel dodaj
Nasa dodaj

Prejšnji teden so nemški znanstveniki brez zemlje, pesticidov in dnevne svetlobe v majhnem prostoru na Antarktiki vzgojili prvo zelenjavo. To jim je uspelo v projektu, s katerim nemški vesoljski center DLR išče rešitve, da bi si astronavti pridelali svežo hrano na drugem planetu, poroča Asocciated Press.

Ko je bilo na Antarktiki -20 stopinj Celzija, so nemški znanstveniki v visokotehnološkem rastlinjaku,ki ni večji od ladijskega zabojnika, pobrali prvi pridelek – slabe štiri kilograme solate, 18 kumaric in 70 redkvic.

Preizkušajo tudi druge kulture in upajo, da jim bo maja v enakih pogojih zraslo od štiri do pet kilogramov sadja in zelenjave na teden. S tem projektom na Antarktiki bi radi razvili tehnologijo, s katero bi lahko na Marsu ali luni gojili raznovrstno zelenjavo.

Ameriška vesoljska agencija NASA je na mednarodni vesoljski postaji v vesolju že pridelala zelje in več vrst solate.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Članki
Članki Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom 4

Občine že imajo možnost, da komunalni prispevek za rastlinjake znižajo oziroma ga delno ali v celoti oprostijo, ministrstvo za okolje...

AGROBIZ
(intervju) Hiša Franko nabavlja živila pri več kot sto manjših lokalnih pridelovalcih

Z Majo Pak, direktorico Slovenske turistične organizacije (STO), smo se pogovarjali o prizadevanjih, da bi Slovenija v prihodnjih letih...

AGROBIZ
Dež ni le zoprn – podražil nam bo življenje! Kaj nam je že, kaj nam bo še? 3

»Gledamo simptome naravne katastrofe,« trenutne razmere v poljedeljstvu opiše šef koprske zadruge Agraria.

AGROBIZ
Novice
Novice Recept za uspeh najboljše turistične kmetije v Evropi

Po izboru bralcev Guardianovega spletnega portala je bila ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti izbrana za najboljšo...

AGROBIZ
Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij

Kmetijsko ministrstvo želi s spodbujanjem nekmetijskih dejavnosti na kmetijah krepiti podjetništvo ter s tem ohranjati in ustvarjati nova...

AGROBIZ
Tako so Kobariški muzej, Mlekarna Planika in Fundacija Pot miru skupaj ustvarili butično doživetje

Pripoved vojaka s soške fronte je čisto nova oblika doživetja, ki v dolino reke Soče uvaja ekskluzivno petzvezdično ponudbo. Produkt...

AGROBIZ
Novice
Novice Kaj mora turistična kmetija ponuditi svojim gostom za najvišjo oceno na Tripadvisorju?

Ekološka idila na Pohorju, ki deluje skladno s filozofijo samooskrbe in ekološke pridelave, ponuja gostom celostno izkušnjo življenja v...

AGROBIZ
Ob Bloškem jezeru glamping povezuje tradicijo z najnovejšimi trendi v turizmu

Ponudba ob jezercu na Bloški planoti dokazuje, kako je mogoče z vztrajnostjo ustvariti edinstveno ponudbo.