Kako težko je v naši državi biti mesar in zakaj čedalje težje dihajo Kako težko je v naši državi biti mesar in zakaj čedalje težje dihajo Ste vedeli, da lahko lokalni mesarji le četrtino svojega blaga prodajo gostilnam? Tudi sami niso, dokler jih niso zalotili inšpektorji vseh vrst; preverjamo birokratske neumnosti za mesarje in tudi za druge trgovce z živili
Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom Občine že imajo možnost, da komunalni prispevek za rastlinjake znižajo oziroma ga delno ali v celoti oprostijo, ministrstvo za okolje in prostor posebnega zakona o tem ne bo predlagalo
(video) Katere korake bo treba narediti za večjo povezanost kmetijstva in turizma (video) Katere korake bo treba narediti za večjo povezanost kmetijstva in turizma Vizija razvoja za slovenski turizem je, da Slovenija postane prepoznavna kot zelena, aktivna in zdrava butična destinacija. In v tej viziji najdeta svoj prostor tudi kmetijstvo in naprej kulinarika.
Dodana vrednost v turizmu: Lokalne surovine Dodana vrednost v turizmu: Lokalne surovine Na okrogli mizi v okviru 1. konference Povezovanje turizma in kmetijstva so sogovorniki razpravljali, kako lahko gostinec ustvari dodano vrednost in prepoznavnost s sodelovanjem z lokalnimi dobavitelji.
Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij Kmetijsko ministrstvo želi s spodbujanjem nekmetijskih dejavnosti na kmetijah krepiti podjetništvo ter s tem ohranjati in ustvarjati nova delovna mesta

Razvijte razpršeno prodajo

Čas branja: 1 min
10.05.2018  10:34  Dopolnjeno: 10.05.2018 11:09
Ekološki mlečni izdelki se dobro prodajajo tudi po spletu, pravijo v mlekarni Krepko
Razvijte razpršeno prodajo
Oseben odnos s kupci gradimo z neposredno prodajo na domu, z mlekarno iz avstrijske Koroške pa pripravljamo skupno ponudbo sirov za avstrijski in naš trg, pravi Sandra Turnšek, direktorica mlekarne Krepko

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Mlekarna Krepko iz Laz pri Logatcu je ena redkih ekoloških mlekarn v Evropi, ki ponujajo več vrst kefirja iz kefirjevih zrn, narejenega po tradicionalnem postopku. Že 27 let razvijajo zdrave ekološke mlečni izdelke, ki jih sami pogrešajo na polici. Zadnja leta širijo tudi nabor sirov in načrtujejo novo sirarno. Oseben odnos s kupci gradijo z neposredno prodajo na domu po Sloveniji, skupaj z mlekarno iz avstrijske Koroške pa pripravljajo skupno ponudbo sirov za avstrijski in naš trg.

Osebna prodaja dražje hrane

Ekološko hrano dobavljajo javnim ustanovam, vse več naročil dobijo tudi po spletu in na terenu. Stalno širijo ekipo za neposredno prodajo na domu. »Ob vikendih je dobro obiskana naša prodajna prikolica na mejnem prehodu Lipica, kjer poleg naših mlečnih izdelkov ponujamo še ekološke mesnine iz slovenskega avtohtonega krškopoljskega prašiča, med, marmelade, čebulo, krompir, gobe … Italijani cenijo domačo hrano in z njo povezane zanimive zgodbe. Vračajo se, saj za svoj denar dobijo pričakovano kakovost in okus. Pri hrani ni blefa, če želiš dolgo obstati na trgu,« opaža Sandra Turnšek, direktorica mlekarne Krepko.

Zdrav jogurt in hrana za športnike

Poleg kefirja delajo še celo paleto mlečnih izdelkov, zadnji novosti pa vsebujeta veliko beljakovin in praktično nič maščob. Gre za rikoto z mlečnimi in sirotkinimi beljakovinami ter visokobeljakovinski poltrdi sir, ki ju priporočajo športnikom, ki rabijo več beljakovin za regeneracijo telesa, in vsem, ki se trudijo ohraniti svojo telesno težo. Od lani prodajajo tudi jogurt s svežo ekološko aronijo. V prihodnje želijo pridelati večino slovenskih ekoloških mlečnih izdelkov z izdelki iz kefirja v ospredju.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Članki
Članki Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom 4

Občine že imajo možnost, da komunalni prispevek za rastlinjake znižajo oziroma ga delno ali v celoti oprostijo, ministrstvo za okolje...

AGROBIZ
(intervju) Hiša Franko nabavlja živila pri več kot sto manjših lokalnih pridelovalcih

Z Majo Pak, direktorico Slovenske turistične organizacije (STO), smo se pogovarjali o prizadevanjih, da bi Slovenija v prihodnjih letih...

AGROBIZ
Dež ni le zoprn – podražil nam bo življenje! Kaj nam je že, kaj nam bo še? 3

»Gledamo simptome naravne katastrofe,« trenutne razmere v poljedeljstvu opiše šef koprske zadruge Agraria.

AGROBIZ
Novice
Novice Recept za uspeh najboljše turistične kmetije v Evropi

Po izboru bralcev Guardianovega spletnega portala je bila ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti izbrana za najboljšo...

AGROBIZ
Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij

Kmetijsko ministrstvo želi s spodbujanjem nekmetijskih dejavnosti na kmetijah krepiti podjetništvo ter s tem ohranjati in ustvarjati nova...

AGROBIZ
Kako težko je v naši državi biti mesar in zakaj čedalje težje dihajo 2

Ste vedeli, da lahko lokalni mesarji le četrtino svojega blaga prodajo gostilnam? Tudi sami niso, dokler jih niso zalotili inšpektorji...

AGROBIZ
Tako so Kobariški muzej, Mlekarna Planika in Fundacija Pot miru skupaj ustvarili butično doživetje

Pripoved vojaka s soške fronte je čisto nova oblika doživetja, ki v dolino reke Soče uvaja ekskluzivno petzvezdično ponudbo. Produkt...

AGROBIZ
Novice
Novice Kaj mora turistična kmetija ponuditi svojim gostom za najvišjo oceno na Tripadvisorju?

Ekološka idila na Pohorju, ki deluje skladno s filozofijo samooskrbe in ekološke pridelave, ponuja gostom celostno izkušnjo življenja v...