Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Vlada je nemškim kmetom obljubila do 340 milijonov evrov pomoči

Čas branja: 1 min
22.08.2018  13:41  Dopolnjeno: 22.08.2018 13:48
Denarno pomoč dobijo vsi, ki imajo za najmanj 30 odstotkov manj pridelka od povprečnega; suša ogrozila preživetje vsakega četrtega kmeta v Nemčiji
avtor
Vlada je nemškim kmetom obljubila do 340 milijonov evrov pomoči
Foto: Aleš Beno

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
DPA dodaj
Julia Klöckner dodaj

Nemški kmetje, ki bodo zaradi hude suše letos ostali brez pomembnega deleža pridelka, lahko prvič po letu 2003 računajo na neposredno finančno pomoč zvezne vlade. Ta je danes napovedala, da bo za pomoč namenila do 340 milijonov evrov. Do sredstev bodo upravičeni vsi, ki so ostali brez najmanj 30 odstotkov povprečnega letnega pridelka.

Kot je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes pojasnila kmetijska ministrica Julia Klöckner, bodo približno polovico zneska prispevale posamezne dežele, približno polovica pa zvezni proračun.

Zvezna vlada je finančno pomoč zaradi posledic suše nazadnje izplačala leta 2003, ko je osem zveznih dežel prejelo skupno 80 milijonov evrov.

Suša ogroža preživetje vsakega četrtega kmeta

Letos so najhuje prizadeta polja na severu in vzhodu države. V nekaterih regijah bo izpad pridelka 70-odstoten, nekateri napovedujejo še slabši izid. Skupno naj bi vsak 25. nemški pridelovalec utrpel tolikšno škodo, da je brez pomoči ogrožen njegov obstoj.

Skupna višina škode je do sredine avgusta že presegla dve milijardi evrov. V zadnjih 25 letih je bila povprečna škoda, ki so jo kmetom povzročile vremenske razmere, ocenjena na 500 milijonov evrov letno. Dvomilijardno škodo so nazadnje imeli leta 2003, tudi zaradi dolgotrajne suše.


Več iz teme:  

AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...