Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Z izvirnostjo pri trženju in prodaji je najboljša vinska klet Steyer iz Apač

Čas branja: 3 min
29.08.2018  10:16  Dopolnjeno: 29.08.2018 17:48
Ta vinogradniška kmetija s sodobno vinsko kletjo je v 23. izboru S kmetije za vas, s katerim kmetijsko-gozdarska zbornica KGZS, časopis Kmečki glas in portal Agrobiznis ocenjujejo uspešnost in izvirnost pri prodaji in trženju, zmagala med desetimi sodelujočimi kmetijami in dobila zlato priznanje. Posebno priznanje za inovativni trajnostni turizem je dobila turistična kmetija Urška iz Križevca pri Stranicah, šest kmetij je dobilo srebrno, dve pa bronasto priznanje.
Z izvirnostjo pri trženju in prodaji je najboljša vinska klet Steyer iz Apač
Na kmetijsko-živilskem sejmu Agra so kmetijsko-gozdarska zbornica KGZS, časopis Kmečki glas in portal Agrobiznis razglasili zmagovalce 23. izbora S kmetije za Vas.Za najboljšo kmetijo pri trženju in prodaji se je letos potegovalo deset kmetij. Poleg zlatega in posebnega priznanja so podelili še šest srebrnih in dve bronasti priznanji. Na sliki manjkata dve kmetiji, ki bosta svoje priznanje prejeli naknadno, saj se njuni predstavniki iz objektivnih razlogov niso mogli udeležiti podelitve.

Obveščaj me o novih člankih:  

Posestvo Steyer, ki slovi kot hiša dišečega traminca in ga vodi Danilo Steyer, se širi v gostinstvo in povečuje izvoz vina. Z vinarjem iz avstrijske Štajerske se povezujejo pri prodaji, tako da bo vino obeh kleti vsak prodajal na svoji strani Mure. Pod skupno znamko Gourmet over Mura pa bodo z domačijo Firbas, ki je prav tako sodelovala v letošnjem izboru S kmetije za vas, šunkarno Kodila, vini Marof, restavracijo Rajh in drugimi ponudniki vrhunskih vin, kulinarike in kmečkega turizma iz Pomurja skupaj predstavljali svojo ponudbo.

Obdelujejo 20 hektarjev vinogradov. Poleg svežih sadnih vin blagovne znamke Steyer ponujajo še liniji prestižnejših vin, ki ju je Danilo Steyer poimenoval po sinu in hčeri. Tako vina Steyer Mark zorijo v hrastovih in akacijevih sodih, vina Steyer Vaneja pa združujejo predikate in penine, tudi iz dišečega traminca. Na leto bi radi pridelali sto tisoč buteljk vina. Večino vina prodajo v Sloveniji, 30 odstotkov pa ga izvozijo v 16 držav po Evropi, pa tudi na Japonsko in Kitajsko ter v Izrael. Ponudbo vin dopolnjujejo tudi s sončničnim in bučnim oljem.

Turistična kmetija Urška stalno izboljšuje ponudbo za goste

Posebno priznanje za inovativni trajnostni turizem je dobila turistična ekološka kmetija Urška iz Križevca pri Stranicah blizu Zreč, ki jo vodi Urška Topolšek Planinšek. Njena mama Vilma Topolšek je kmetijo že leta 1991 preusmerila v turizem, od takrat pa se trudijo, da gostom iz leta v leto ponujajo več in nekaj novega. Prvi med turističnimi kmetijami so goste razvajali s podeželskim velnesom s savnami in od lani tudi z manjšim plavalnim bazenom na prostem. Poleg lepe narave, velnesa, urejenih sob in veliko možnosti za sprostitev sta njihova glavna aduta domača hrana, ki skoraj vso tudi sami pridelajo, in gostoljubnost. "Ves čas gledamo, kaj je najboljše za gosta. Ne želimo si več sob, ampak boljše sobe," je ob podelitvi posebnega priznanja v izboru S kmetije za vas povedala Urška Topolšek Planinšek. Z inovativno ponudbo in trženjem so pred leti v izboru S kmetije za vas že zmagali.

Srebrno priznanje v izboru S kmetije za vas so dobile živinorejska kmetija Krevh iz Podgorja pri Slovenj Gradcu, kjer se ukvarjajo tudi s predelavo mleka, sadja in žita, prašičerejsko-poljedelska kmetija Paldauf iz Vučje vasi pri Ljutomeru, ki je v ekološki preusmeritvi, domačija Fribas iz Cogetincev pri Cerkvenjaku blizu Lenarta, ki se že 25 let ukvarja s turizmom, turistična kmetija Grobelnik iz Podvrha pri Zabukovju v Posavju, ki grozdni sok Tajfl prodaja po takšni ceni kot buteljko vina, kmetija Pr' Cesarju iz Češnjic pri Moravčah, ki predelavo mesa prepleta s turizmom, in ekološka sadjarska kmetija Vodnjov iz Zagriča pri Primskovem, ki goji 30 vrst in sto sort sadja, poleg soka iz aronije pa so njihova posebnost sadni lističi ali sadno usnje.

Bronasto priznanje sta dobili kmetija Erniša iz Suhega Vrha pri Fokovcih, ki je vinogradništvo pred skoraj 40 leti nadgradila s turizmom, in kmetija Pr' Benk iz Poženka pri Cerkljah na Gorenjskem, kjer mlada gospodarja povečujeta predelavo mleka.



AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...