Kako bo Otmar Zorn z laserji ščitil čebele Kako bo Otmar Zorn z laserji ščitil čebele Podjetje Zorn Plus je na evropskem razpisu SME Instrument dobilo 50 tisoč evrov subvencije
Afera s poljskim mesom je razkrila luknje v prehranski verigi. Kako jih pokrpati? Afera s poljskim mesom je razkrila luknje v prehranski verigi. Kako jih pokrpati? Tudi o tem aktualnem vprašanju smo govorili na 6. Agrobiznis konferenci. Ni pa bil govor samo o izzivih – prepoznali smo tudi štiri zmagovalce, ki so s svojimi proizvodi prepričali strokovno komisijo ter bralce spletišča Finance in portala Agrobiznis
(video) Beno Bajda, Zadruga Granar ter podjetji G2O in Žganjekuha Kržič so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019 (video) Beno Bajda, Zadruga Granar ter podjetji G2O in Žganjekuha Kržič so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019 Ekološko oljčno olje, pridobljeno z ultrazvokom je najbolj inovativen izdelek, z regijsko kulinarično znamko Diši po Prekmurju je zadruga Granar postala najboljši podjetnik v kmetijstvu; Brodka je žganje iz presežkov kruha in tudi najboljši izdelek po izboru potrošnikov; podjetje G2O pa je za malo tipsko montažno ribogojnico z recirkulacijo vode dobilo posebno priznanje za inovativnost.
Uganete, kateri štirje finalisti so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019? Uganete, kateri štirje finalisti so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019? Štirje od sedmih finalistov, ki jih predstavljamo, so zmagovalci letošnjega natečaja Agrobiznis! Razglasili jih bomo danes na 6. Agrobiznis konferenci v Ljubljani. Dobili bomo letošnjega najboljšega podjetnika v kmetijstvu, najbolj inovativen izdelek in najboljši izdelek po izboru porabnikov. Podelili bomo tudi posebno priznanje za inovativnost.
Kako bi na Krasu zaslužili dodaten milijon evrov Kako bi na Krasu zaslužili dodaten milijon evrov Milijon evrov dodatnega zaslužka bi pripeljali na Kras tako, da bi vse vino iz grozdja sorte refošk prodajali kot teran PTP za (najmanj) tri evre na liter

Z izvirnostjo pri trženju in prodaji je najboljša vinska klet Steyer iz Apač

Čas branja: 3 min
29.08.2018  10:16  Dopolnjeno: 29.08.2018 17:48
Ta vinogradniška kmetija s sodobno vinsko kletjo je v 23. izboru S kmetije za vas, s katerim kmetijsko-gozdarska zbornica KGZS, časopis Kmečki glas in portal Agrobiznis ocenjujejo uspešnost in izvirnost pri prodaji in trženju, zmagala med desetimi sodelujočimi kmetijami in dobila zlato priznanje. Posebno priznanje za inovativni trajnostni turizem je dobila turistična kmetija Urška iz Križevca pri Stranicah, šest kmetij je dobilo srebrno, dve pa bronasto priznanje.
Z izvirnostjo pri trženju in prodaji je najboljša vinska klet Steyer iz Apač
Na kmetijsko-živilskem sejmu Agra so kmetijsko-gozdarska zbornica KGZS, časopis Kmečki glas in portal Agrobiznis razglasili zmagovalce 23. izbora S kmetije za Vas.Za najboljšo kmetijo pri trženju in prodaji se je letos potegovalo deset kmetij. Poleg zlatega in posebnega priznanja so podelili še šest srebrnih in dve bronasti priznanji. Na sliki manjkata dve kmetiji, ki bosta svoje priznanje prejeli naknadno, saj se njuni predstavniki iz objektivnih razlogov niso mogli udeležiti podelitve.

Obveščaj me o novih člankih:  

Posestvo Steyer, ki slovi kot hiša dišečega traminca in ga vodi Danilo Steyer, se širi v gostinstvo in povečuje izvoz vina. Z vinarjem iz avstrijske Štajerske se povezujejo pri prodaji, tako da bo vino obeh kleti vsak prodajal na svoji strani Mure. Pod skupno znamko Gourmet over Mura pa bodo z domačijo Firbas, ki je prav tako sodelovala v letošnjem izboru S kmetije za vas, šunkarno Kodila, vini Marof, restavracijo Rajh in drugimi ponudniki vrhunskih vin, kulinarike in kmečkega turizma iz Pomurja skupaj predstavljali svojo ponudbo.

Obdelujejo 20 hektarjev vinogradov. Poleg svežih sadnih vin blagovne znamke Steyer ponujajo še liniji prestižnejših vin, ki ju je Danilo Steyer poimenoval po sinu in hčeri. Tako vina Steyer Mark zorijo v hrastovih in akacijevih sodih, vina Steyer Vaneja pa združujejo predikate in penine, tudi iz dišečega traminca. Na leto bi radi pridelali sto tisoč buteljk vina. Večino vina prodajo v Sloveniji, 30 odstotkov pa ga izvozijo v 16 držav po Evropi, pa tudi na Japonsko in Kitajsko ter v Izrael. Ponudbo vin dopolnjujejo tudi s sončničnim in bučnim oljem.

Turistična kmetija Urška stalno izboljšuje ponudbo za goste

Posebno priznanje za inovativni trajnostni turizem je dobila turistična ekološka kmetija Urška iz Križevca pri Stranicah blizu Zreč, ki jo vodi Urška Topolšek Planinšek. Njena mama Vilma Topolšek je kmetijo že leta 1991 preusmerila v turizem, od takrat pa se trudijo, da gostom iz leta v leto ponujajo več in nekaj novega. Prvi med turističnimi kmetijami so goste razvajali s podeželskim velnesom s savnami in od lani tudi z manjšim plavalnim bazenom na prostem. Poleg lepe narave, velnesa, urejenih sob in veliko možnosti za sprostitev sta njihova glavna aduta domača hrana, ki skoraj vso tudi sami pridelajo, in gostoljubnost. "Ves čas gledamo, kaj je najboljše za gosta. Ne želimo si več sob, ampak boljše sobe," je ob podelitvi posebnega priznanja v izboru S kmetije za vas povedala Urška Topolšek Planinšek. Z inovativno ponudbo in trženjem so pred leti v izboru S kmetije za vas že zmagali.

Srebrno priznanje v izboru S kmetije za vas so dobile živinorejska kmetija Krevh iz Podgorja pri Slovenj Gradcu, kjer se ukvarjajo tudi s predelavo mleka, sadja in žita, prašičerejsko-poljedelska kmetija Paldauf iz Vučje vasi pri Ljutomeru, ki je v ekološki preusmeritvi, domačija Fribas iz Cogetincev pri Cerkvenjaku blizu Lenarta, ki se že 25 let ukvarja s turizmom, turistična kmetija Grobelnik iz Podvrha pri Zabukovju v Posavju, ki grozdni sok Tajfl prodaja po takšni ceni kot buteljko vina, kmetija Pr' Cesarju iz Češnjic pri Moravčah, ki predelavo mesa prepleta s turizmom, in ekološka sadjarska kmetija Vodnjov iz Zagriča pri Primskovem, ki goji 30 vrst in sto sort sadja, poleg soka iz aronije pa so njihova posebnost sadni lističi ali sadno usnje.

Bronasto priznanje sta dobili kmetija Erniša iz Suhega Vrha pri Fokovcih, ki je vinogradništvo pred skoraj 40 leti nadgradila s turizmom, in kmetija Pr' Benk iz Poženka pri Cerkljah na Gorenjskem, kjer mlada gospodarja povečujeta predelavo mleka.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Kaj se dogaja na svetovnem trgu jabolk

Katastrofe po lanski obilni letini v Evropi ni, Poljaki več izvažajo na Kitajsko in v Azijo, medtem ko v Avstraliji in Južni Afriki že...

AGROBIZ
Novice
Novice Kako diha trg kmetijskih in gozdarskih strojev

Kakšne traktorje in druge stroje kupujejo kmetje ter kaj se dogaja s cenami, smo preverili na novem sejmu kmetijske in gozdarske...

AGROBIZ
Novice
Novice Reportaža: Kljub snegu cveti prodaja domače zelenjave z ljubljanskih kmetij 1

Pot dobrot vas popelje na 23 kmetij na obrobju Ljubljane – v Savljah, Klečah in na Ježici, kjer lahko kupite vse od krompirja, kislega...

AGROBIZ
Novice
Novice Devetletni deček v BiH raje kupuje ovce kot igrače 4

Pripravljamo tudi zgodbo o mladem Ljubljančanu, ki si je za rojstni dan zaželel kozo, zdaj pa že več let skrbi za svojo čredo, mleko...

AGROBIZ
Novice
Novice Kako bi dobili več ekoloških kmetij 1

Dobro bi bilo zmanjšati birokratske ovire za ekološke kmete in povečati subvencije, da bodo bolj primerljive zahtevnejši ekološki...

AGROBIZ
Novice
Novice Dileme ekološkega sadjarja: kako dobiti pravo sorto jabolk 5

»To, kar je dobrega na evropskem trgu, ni dosegljivo za nas vrtičkarje,« pravi Janez Trstenjak

AGROBIZ
Novice
Novice Humko bo zagnal proizvodnjo ob največjem zaporu v jugovzhodni Evropi

Zraven zapora v Sremski Mitrovici bodo proizvajali humus, substrate in gnojila

AGROBIZ
Natečaj Agrobiznis
Natečaj Agrobiznis Uganete, kateri štirje finalisti so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019? 4

Štirje od sedmih finalistov, ki jih predstavljamo, so zmagovalci letošnjega natečaja Agrobiznis! Razglasili jih bomo danes na 6....