(video, foto) Je na kmetiji mogoče uporabiti množično financiranje? Poglejte v Jarenino! (video, foto) Je na kmetiji mogoče uporabiti množično financiranje? Poglejte v Jarenino! Kmetija Turinek ponuja zakup letine kot nekakšno obliko množičnega financiranja, kjer kupec plača pridelek za letino vnaprej, potem pa na kmetiji prevzema pridelke.
Toni Kukenberger: Z izdelki iz senenega mleka bi prodrli v turizem Toni Kukenberger: Z izdelki iz senenega mleka bi prodrli v turizem Naredijo premalo mlečnih izdelkov, da bi poleg Mercatorja prodrli v druge trgovske verige; zanimajo jih restavracije, saj se v turizmu iztrži več
Primorci so s kulinaričnim doživetjem navdušili Ljubljano Primorci so s kulinaričnim doživetjem navdušili Ljubljano Danes je v središču Ljubljane dišalo po Primorski - s pokušino dobrot iz mlečnih izdelkov, testenin, ribjih in mesnih jedi, mesnin, sveže zelenjave in sonca polnih vin se je predstavilo 11 primorskih živilcev in zadrug.
Kmetije bodo lahko ponujale tudi (celo)dnevno varstvo starejših Kmetije bodo lahko ponujale tudi (celo)dnevno varstvo starejših To novo obliko dopolnilne dejavnosti na kmetiji bodo prve kmetije vpeljale predvidoma čez leto dni v pilotnem projektu

Sedmerica skupaj trži Pomurje kot kulinarično regijo

Čas branja: 2 min
11.09.2018  01:57
S skupnim projektom Gourmet over Mura top ponudniki promovirajo svojo vrhunsko lokalno hrano, vino in pivo, da bi na različne konce severovzhodne Slovenije privabili domače in tuje goste
Sedmerica skupaj trži Pomurje kot kulinarično regijo
Iz Pomurja prihajajo odlične mesnine in druge lokalne jedi, bučno olje, vino in pivo. Sedem ponudnikov bo s projektom Gourmet over Mura doma in v tujini ponujalo kulinarična razvajanja v tej regiji.

Začelo se je pred dvema letoma, ko so gostilna Rajh iz Bakovcev, šunkarna Kodila iz Markišavcev in vinska klet Marof iz Mačkovcev napovedali, da bodo sodelovali pri trženju. Svojo ponudbo so začeli promovirati s skupnim projektom Gourmet over Mura, k temu pa so zdaj povabili še eno vinsko klet, turistično kmetijo, oljarno in mikropivovarno.

Kulinarična razvajanja v Prekmurju

»Prekmurje je bilo najbolj znano po termalnem turizmu, o butični kulinariki in kakovostnih vinih pa se v regiji ni veliko govorilo. To smo vsi trije hoteli spremeniti, zato smo se združili pri promociji in prodaji, saj smo od skupnega nastopa pričakovali večji učinek. Gurmanom, ki v gastronomiji iščejo presežke, smo predstavili Prekmurje kot vinsko-kulinarično destinacijo. Goste smo pošiljali drug k drugemu. Vsi trije smo svojo ponudbo predstavili v brošuri in gostom olajšali potovanje po Prekmurju, saj so izvedeli, kje na naši strani Mure bodo dobro jedli in pili. Ponudili smo jim tudi degustacijske pakete, kjer so za ugodnejšo ceno dobili od vsakega nekaj. Kogar smo navdušili, se je vrnil ali nas je priporočil drugim, naša in regijska prepoznavnost pa se je večala,« pravi Janez Janko Kodila, direktor šunkarne Kodila.

Z novimi ponudniki širijo promocijo na Pomurje

Zdaj to pobudo razširjajo iz Prekmurja v Pomurje na štiri nove ponudnike. To so domačija Firbas, ki blizu Cerkvenjaka pri Lenartu v sklopu kmečkega turizma ponuja tudi namestitve, posestvo Steyer iz okolice Apač, ki se promovira kot hiša dišečega traminca, oljarna Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici, ki s svojim bučnim oljem bogati najprestižnejše jedi za gurmane od Dubaja in Japonske do Amerike, in mikropivovarna Bevog, ki jo v avstrijski Radgoni uspešno vodi Vasja Golar.

Vseh sedem ponudnikov je pripravilo skupne degustacijske pakete. V želji, da bi goste čim dlje zdržali v Pomurju, jim ne bodo ponujali le svoje lokalne kulinarike in rujne kapljice, ampak jih bodo spodbujali, da gredo svoje brbončice razvajati tudi k partnerjem iz projekta Gourmet over Mura. Vsak bo promoviral svojo in ponudbo drugih, od večje prepoznavnosti pa si obetajo tudi večjo prodajo. Skupaj bodo Pomurje kot vinsko-kulinarično regijo promovirali tudi v tujini. O stroških skupnega nastopa na trgu pa ne govorijo.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Nasveti
Nasveti Juhu, birokratske poenostavitve za kmete!

Naredili smo seznam nekaj davčnih in birokratskih poenostavitev za kmete, pridelovalce domačih izdelkov, tudi žganja

AGROBIZ
Novice
Novice 10 zvezd kmetijskega sejma Agra 4

Reportaža s 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni

AGROBIZ
Novice
Novice Komentar: Opuščanje industrijske živinoreje je strel v koleno 69

Pozivi veganov h krčenju industrijske živinoreje bi škodili kmetijstvu, ne morejo pa rešiti okolja

AGROBIZ
Novice
Novice Zakaj država ščiti goljufive preprodajalce sadja in zelenjave? 14

Že vrsto let je zlorab slovenskega "državljanstva" največ pri jagodah, češnjah, breskvah in špargljih, ki so naprodaj na stojnicah ob...

AGROBIZ
Nove tehnologije
Nove tehnologije S sistemom recirkulacije porabite dosti manj vode za gojenje rib

Tipska montažna do 50 kvadratnih metrov velika ribogojnica s sistemom recirkulacije za gojenje severnoafriškega čopovca (soma), ki jo...

AGROBIZ
Novice
Novice Sladke skrbi sadjarjev: letina je odlična, pa bodo vse prodali in po kakšni ceni?

Lani in predlanskim so sadjarji zaradi pozebe utrpeli veliko škodo; letos je drugače, sadja je dovolj, prav tako raste izvoz

AGROBIZ
Novice
Novice Žagarji in predelovalci lesa se utapljajo v naročilih 2

Da bi ujeli razvojni zaostanek, bi jim pomagale državne podpore, kakršne se obetajo škotskemu BSW za zagon največje žage na Gomilskem

AGROBIZ
Novice
Novice Mehiški kmetje krivijo Volkswagen za sušo 1

Volkswagen s posebnimi topovi razbija oblake, ki lahko prinesejo točo, da bi s tem zaščitil nove avtomobile, parkirane ob tovarni v...