Kaj je Šarčeva vlada dosegla na področju kmetijstva v prvih stotih dneh Kaj je Šarčeva vlada dosegla na področju kmetijstva v prvih stotih dneh Vlada Marjana Šarca je objavila poročilo o tem, kaj so naredili v prvih stotih dneh; povzemamo dosežke na področju kmetijstva
Ribogojnica Fonda proda največ rib prav za božič Ribogojnica Fonda proda največ rib prav za božič Doslej so prodali od 50 do 60 ton rib na leto, prihodnje leto jih bodo sto ton, nove trge že iščejo; poleg brancinov imajo tudi orade
Kitajska kupila 500 tisoč ton ameriške soje Kitajska kupila 500 tisoč ton ameriške soje Sredin nakup 500 tisoč ton ameriške soje, za katero so kitajska podjetja plačala okoli 180 milijonov dolarjev (158 milijonov evrov), je prvi tovrsten nakup, odkar je ameriški predsednik Donald Trump uvedel carine na kitajski uvoz, na to pa je Kitajska odgovorila tudi z zaustavitvijo nakupa ameriške soje.
Kupci kupujejo domačo hrano, ker je dobra, pa tudi iz nostalgije Kupci kupujejo domačo hrano, ker je dobra, pa tudi iz nostalgije Povpraševanje po lokalni hrani s podeželja raste kljub nekaj višji ceni, pravi Fani Tomažič, poslovodja Mercatorjevega marketa v Murglah v Ljubljani
Napovedi za kmetijstvo v EU do 2030: kdo bo na boljšem in kdo na slabšem  Napovedi za kmetijstvo v EU do 2030: kdo bo na boljšem in kdo na slabšem Prihajajo boljši časi za alternativno pridelavo hrane, kot so lokalna, ekološka in druga certificirana živila, ki jih kupci vse bolj iščejo. Do leta 2030 bomo v EU pridelali več sladkorne pese, žita, beljakovinskih rastlin in oljčnega olja, večja bo tudi prireja mleka, perutninskega, ovčjega in kozjega mesa, napoveduje evropska komisija.

Sedmerica skupaj trži Pomurje kot kulinarično regijo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kmetijstvo   dodaj
Mura dodaj
Janez Janko Kodila dodaj
Vasja Golar dodaj
 
Čas branja: 2 min
11.09.2018  01:57
S skupnim projektom Gourmet over Mura top ponudniki promovirajo svojo vrhunsko lokalno hrano, vino in pivo, da bi na različne konce severovzhodne Slovenije privabili domače in tuje goste
Sedmerica skupaj trži Pomurje kot kulinarično regijo
Iz Pomurja prihajajo odlične mesnine in druge lokalne jedi, bučno olje, vino in pivo. Sedem ponudnikov bo s projektom Gourmet over Mura doma in v tujini ponujalo kulinarična razvajanja v tej regiji.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
kmetijstvo   dodaj
Mura dodaj
Janez Janko Kodila dodaj
Vasja Golar dodaj

Začelo se je pred dvema letoma, ko so gostilna Rajh iz Bakovcev, šunkarna Kodila iz Markišavcev in vinska klet Marof iz Mačkovcev napovedali, da bodo sodelovali pri trženju. Svojo ponudbo so začeli promovirati s skupnim projektom Gourmet over Mura, k temu pa so zdaj povabili še eno vinsko klet, turistično kmetijo, oljarno in mikropivovarno.

Kulinarična razvajanja v Prekmurju

»Prekmurje je bilo najbolj znano po termalnem turizmu, o butični kulinariki in kakovostnih vinih pa se v regiji ni veliko govorilo. To smo vsi trije hoteli spremeniti, zato smo se združili pri promociji in prodaji, saj smo od skupnega nastopa pričakovali večji učinek. Gurmanom, ki v gastronomiji iščejo presežke, smo predstavili Prekmurje kot vinsko-kulinarično destinacijo. Goste smo pošiljali drug k drugemu. Vsi trije smo svojo ponudbo predstavili v brošuri in gostom olajšali potovanje po Prekmurju, saj so izvedeli, kje na naši strani Mure bodo dobro jedli in pili. Ponudili smo jim tudi degustacijske pakete, kjer so za ugodnejšo ceno dobili od vsakega nekaj. Kogar smo navdušili, se je vrnil ali nas je priporočil drugim, naša in regijska prepoznavnost pa se je večala,« pravi Janez Janko Kodila, direktor šunkarne Kodila.

Z novimi ponudniki širijo promocijo na Pomurje

Zdaj to pobudo razširjajo iz Prekmurja v Pomurje na štiri nove ponudnike. To so domačija Firbas, ki blizu Cerkvenjaka pri Lenartu v sklopu kmečkega turizma ponuja tudi namestitve, posestvo Steyer iz okolice Apač, ki se promovira kot hiša dišečega traminca, oljarna Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici, ki s svojim bučnim oljem bogati najprestižnejše jedi za gurmane od Dubaja in Japonske do Amerike, in mikropivovarna Bevog, ki jo v avstrijski Radgoni uspešno vodi Vasja Golar.

Vseh sedem ponudnikov je pripravilo skupne degustacijske pakete. V želji, da bi goste čim dlje zdržali v Pomurju, jim ne bodo ponujali le svoje lokalne kulinarike in rujne kapljice, ampak jih bodo spodbujali, da gredo svoje brbončice razvajati tudi k partnerjem iz projekta Gourmet over Mura. Vsak bo promoviral svojo in ponudbo drugih, od večje prepoznavnosti pa si obetajo tudi večjo prodajo. Skupaj bodo Pomurje kot vinsko-kulinarično regijo promovirali tudi v tujini. O stroških skupnega nastopa na trgu pa ne govorijo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Nove tehnologije
Nove tehnologije Kako je Puklavec Family Wines postal tehnološko najsodobnejša vinska klet

V digitalizacijo in nove tehnologije so od leta 2009 vložili 15,6 milijona evrov

AGROBIZ
Novice
Novice (video) V Slovenijo prihaja 3D-tiskalnik hrane nizozemskega start-upa byFlow 3

3D-tiskalnik hrane ponujajo zlasti gostincem, z njim pa lahko ustvarijo okusen obrok tudi za starejše, ki s težavo uživajo drugo, tršo...

AGROBIZ
Novice
Novice Škotski BSW za megažago že išče najpomembnejše kadre 7

Škotska žaga se bo o odkupu hlodovine obrnila tudi na zasebne lastnike gozdov, žagan les pa bi odkupovala tudi od domačih žag in ga...

AGROBIZ
Nove tehnologije
Nove tehnologije Kmetije se prepočasi tehnološko posodabljajo 5

Podnebne spremembe in potrebe po učinkovitejši pridelavi hrane jih silijo v prilagajanje in nakup novih tehnologij

AGROBIZ
Nove tehnologije
Nove tehnologije Brez robotov ni sodobnega kmetijstva 1

Pomagajo v vseh fazah pridelave, od izbire semen in sadik do vzgoje, spravila in pakiranja pridelkov

AGROBIZ
Nove tehnologije
Nove tehnologije (video) Največ 3D-tiskalnikov hrane uporabljajo restavracije z Michelinovo zvezdico

Štirideset bolnišnic na Nizozemskem preizkuša, kako 3D-tiskalnik pomaga ljudem, ki imajo težave s požiranjem hrane

AGROBIZ
Nasveti
Nasveti Napovedi za kmetijstvo v EU do 2030: kdo bo na boljšem in kdo na slabšem

Prihajajo boljši časi za alternativno pridelavo hrane, kot so lokalna, ekološka in druga certificirana živila, ki jih kupci vse bolj...

AGROBIZ
Nove tehnologije
Nove tehnologije (video) Z novimi tehnologijami pridobijo kmetje in zadruge, na koncu tudi kupci 3

Reportaža s 3. Agrobiznisovega tehnološko-investicijskega foruma