Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom Občine že imajo možnost, da komunalni prispevek za rastlinjake znižajo oziroma ga delno ali v celoti oprostijo, ministrstvo za okolje in prostor posebnega zakona o tem ne bo predlagalo
(video) Katere korake bo treba narediti za večjo povezanost kmetijstva in turizma (video) Katere korake bo treba narediti za večjo povezanost kmetijstva in turizma Vizija razvoja za slovenski turizem je, da Slovenija postane prepoznavna kot zelena, aktivna in zdrava butična destinacija. In v tej viziji najdeta svoj prostor tudi kmetijstvo in naprej kulinarika.
Dodana vrednost v turizmu: Lokalne surovine Dodana vrednost v turizmu: Lokalne surovine Na okrogli mizi v okviru 1. konference Povezovanje turizma in kmetijstva so sogovorniki razpravljali, kako lahko gostinec ustvari dodano vrednost in prepoznavnost s sodelovanjem z lokalnimi dobavitelji.
Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij Kmetijsko ministrstvo želi s spodbujanjem nekmetijskih dejavnosti na kmetijah krepiti podjetništvo ter s tem ohranjati in ustvarjati nova delovna mesta
Krepijo se vezi med slovensko agroživilsko verigo in turizmom Krepijo se vezi med slovensko agroživilsko verigo in turizmom Cilj je povečevati obseg slovenskih kmetijskih pridelkov in živilskih izdelkov v turistični in gostinski ponudbi

Sedmerica skupaj trži Pomurje kot kulinarično regijo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kmetijstvo   dodaj
Mura dodaj
Janez Janko Kodila dodaj
Vasja Golar dodaj
 
Čas branja: 2 min
11.09.2018  01:57
S skupnim projektom Gourmet over Mura top ponudniki promovirajo svojo vrhunsko lokalno hrano, vino in pivo, da bi na različne konce severovzhodne Slovenije privabili domače in tuje goste
Sedmerica skupaj trži Pomurje kot kulinarično regijo
Iz Pomurja prihajajo odlične mesnine in druge lokalne jedi, bučno olje, vino in pivo. Sedem ponudnikov bo s projektom Gourmet over Mura doma in v tujini ponujalo kulinarična razvajanja v tej regiji.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
kmetijstvo   dodaj
Mura dodaj
Janez Janko Kodila dodaj
Vasja Golar dodaj

Začelo se je pred dvema letoma, ko so gostilna Rajh iz Bakovcev, šunkarna Kodila iz Markišavcev in vinska klet Marof iz Mačkovcev napovedali, da bodo sodelovali pri trženju. Svojo ponudbo so začeli promovirati s skupnim projektom Gourmet over Mura, k temu pa so zdaj povabili še eno vinsko klet, turistično kmetijo, oljarno in mikropivovarno.

Kulinarična razvajanja v Prekmurju

»Prekmurje je bilo najbolj znano po termalnem turizmu, o butični kulinariki in kakovostnih vinih pa se v regiji ni veliko govorilo. To smo vsi trije hoteli spremeniti, zato smo se združili pri promociji in prodaji, saj smo od skupnega nastopa pričakovali večji učinek. Gurmanom, ki v gastronomiji iščejo presežke, smo predstavili Prekmurje kot vinsko-kulinarično destinacijo. Goste smo pošiljali drug k drugemu. Vsi trije smo svojo ponudbo predstavili v brošuri in gostom olajšali potovanje po Prekmurju, saj so izvedeli, kje na naši strani Mure bodo dobro jedli in pili. Ponudili smo jim tudi degustacijske pakete, kjer so za ugodnejšo ceno dobili od vsakega nekaj. Kogar smo navdušili, se je vrnil ali nas je priporočil drugim, naša in regijska prepoznavnost pa se je večala,« pravi Janez Janko Kodila, direktor šunkarne Kodila.

Z novimi ponudniki širijo promocijo na Pomurje

Zdaj to pobudo razširjajo iz Prekmurja v Pomurje na štiri nove ponudnike. To so domačija Firbas, ki blizu Cerkvenjaka pri Lenartu v sklopu kmečkega turizma ponuja tudi namestitve, posestvo Steyer iz okolice Apač, ki se promovira kot hiša dišečega traminca, oljarna Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici, ki s svojim bučnim oljem bogati najprestižnejše jedi za gurmane od Dubaja in Japonske do Amerike, in mikropivovarna Bevog, ki jo v avstrijski Radgoni uspešno vodi Vasja Golar.

Vseh sedem ponudnikov je pripravilo skupne degustacijske pakete. V želji, da bi goste čim dlje zdržali v Pomurju, jim ne bodo ponujali le svoje lokalne kulinarike in rujne kapljice, ampak jih bodo spodbujali, da gredo svoje brbončice razvajati tudi k partnerjem iz projekta Gourmet over Mura. Vsak bo promoviral svojo in ponudbo drugih, od večje prepoznavnosti pa si obetajo tudi večjo prodajo. Skupaj bodo Pomurje kot vinsko-kulinarično regijo promovirali tudi v tujini. O stroških skupnega nastopa na trgu pa ne govorijo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Članki
Članki Zakaj kmetje nočejo graditi rastlinjakov in se odpovedujejo nepovratnim sredstvom 4

Občine že imajo možnost, da komunalni prispevek za rastlinjake znižajo oziroma ga delno ali v celoti oprostijo, ministrstvo za okolje...

AGROBIZ
(intervju) Hiša Franko nabavlja živila pri več kot sto manjših lokalnih pridelovalcih

Z Majo Pak, direktorico Slovenske turistične organizacije (STO), smo se pogovarjali o prizadevanjih, da bi Slovenija v prihodnjih letih...

AGROBIZ
Dež ni le zoprn – podražil nam bo življenje! Kaj nam je že, kaj nam bo še? 3

»Gledamo simptome naravne katastrofe,« trenutne razmere v poljedeljstvu opiše šef koprske zadruge Agraria.

AGROBIZ
Novice
Novice Recept za uspeh najboljše turistične kmetije v Evropi

Po izboru bralcev Guardianovega spletnega portala je bila ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti izbrana za najboljšo...

AGROBIZ
Novice
Novice Kaj mora turistična kmetija ponuditi svojim gostom za najvišjo oceno na Tripadvisorju?

Ekološka idila na Pohorju, ki deluje skladno s filozofijo samooskrbe in ekološke pridelave, ponuja gostom celostno izkušnjo življenja v...

AGROBIZ
Tako so Kobariški muzej, Mlekarna Planika in Fundacija Pot miru skupaj ustvarili butično doživetje

Pripoved vojaka s soške fronte je čisto nova oblika doživetja, ki v dolino reke Soče uvaja ekskluzivno petzvezdično ponudbo. Produkt...

AGROBIZ
Načrt: za naložbe v turizem na podeželju 10 milijonov evrov subvencij

Kmetijsko ministrstvo želi s spodbujanjem nekmetijskih dejavnosti na kmetijah krepiti podjetništvo ter s tem ohranjati in ustvarjati nova...

AGROBIZ
Ob Bloškem jezeru glamping povezuje tradicijo z najnovejšimi trendi v turizmu

Ponudba ob jezercu na Bloški planoti dokazuje, kako je mogoče z vztrajnostjo ustvariti edinstveno ponudbo.