Kako bo Otmar Zorn z laserji ščitil čebele Kako bo Otmar Zorn z laserji ščitil čebele Podjetje Zorn Plus je na evropskem razpisu SME Instrument dobilo 50 tisoč evrov subvencije
Afera s poljskim mesom je razkrila luknje v prehranski verigi. Kako jih pokrpati? Afera s poljskim mesom je razkrila luknje v prehranski verigi. Kako jih pokrpati? Tudi o tem aktualnem vprašanju smo govorili na 6. Agrobiznis konferenci. Ni pa bil govor samo o izzivih – prepoznali smo tudi štiri zmagovalce, ki so s svojimi proizvodi prepričali strokovno komisijo ter bralce spletišča Finance in portala Agrobiznis
(video) Beno Bajda, Zadruga Granar ter podjetji G2O in Žganjekuha Kržič so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019 (video) Beno Bajda, Zadruga Granar ter podjetji G2O in Žganjekuha Kržič so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019 Ekološko oljčno olje, pridobljeno z ultrazvokom je najbolj inovativen izdelek, z regijsko kulinarično znamko Diši po Prekmurju je zadruga Granar postala najboljši podjetnik v kmetijstvu; Brodka je žganje iz presežkov kruha in tudi najboljši izdelek po izboru potrošnikov; podjetje G2O pa je za malo tipsko montažno ribogojnico z recirkulacijo vode dobilo posebno priznanje za inovativnost.
Uganete, kateri štirje finalisti so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019? Uganete, kateri štirje finalisti so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019? Štirje od sedmih finalistov, ki jih predstavljamo, so zmagovalci letošnjega natečaja Agrobiznis! Razglasili jih bomo danes na 6. Agrobiznis konferenci v Ljubljani. Dobili bomo letošnjega najboljšega podjetnika v kmetijstvu, najbolj inovativen izdelek in najboljši izdelek po izboru porabnikov. Podelili bomo tudi posebno priznanje za inovativnost.
Kako bi na Krasu zaslužili dodaten milijon evrov Kako bi na Krasu zaslužili dodaten milijon evrov Milijon evrov dodatnega zaslužka bi pripeljali na Kras tako, da bi vse vino iz grozdja sorte refošk prodajali kot teran PTP za (najmanj) tri evre na liter

Turistična ekološka kmetija Urška raste s povezovanjem

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 2 min
20.09.2018  10:12  Dopolnjeno: 20.09.2018 17:00
Z drugimi pripravljajo skupne pakete za goste, ki bodo najprej bivali na eni, potem pa na drugi turistični kmetiji
Turistična ekološka kmetija Urška raste s povezovanjem
Hišne jedi, obogatene z divjimi rastlinami in užitnim cvetjem, so ena od glavnih prednosti turistične ekološke kmetije Urška. Ko se je pokazala potreba, so uvedli vegetarijanske, veganske in celo dietne jedi.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Turistična ekokmetija Urška iz Križevca blizu Zreč narekuje nove smernice pri podeželskem turizmu, drugi pa se po njej zgledujejo. Kako že 27 let gradijo svojo blagovno znamko na kakovosti, pojasnjuje mlada gospodarica Urška Topolšek Planinšek.

Njena mama Vilma je kmetijo leta 1991 med prvimi v Sloveniji preusmerila v turizem. »Od vsega začetka imamo enak cilj – zgraditi blagovno znamko kmetije, ki bo sinonim za kakovost vsega, kar ponujamo gostom, da odidejo zadovoljni in se vračajo,« pravi.

Ponudbo izboljšujejo na vsakem koraku

Gostom ves čas strežejo le hrano, ki pride z njive ali vrta v 'pisker'. V 80 odstotkih jo sami pridelajo, dokupijo le moko in sol, od sosednjega kmeta pa mleko. Z ekološko sezonsko kulinariko je mama Vilma od prvega dne 'vzgajala' goste. Pri njih ne boste našli ne kokakole ne pomfrija, zaradi česar je prva leta, ko domača hrana še ni bila tako cenjena, kak gost tudi odšel. Takih je bilo veliko manj od tistih, ki so se vračali in jih priporočali naprej.

»Hišne jedi, obogatene z divjimi rastlinami in užitnim cvetjem, so ena od naših prednosti. Domača hrana je poleg urejenosti, gostoljubja, lepe narave in udobnega bivanja naš glavni adut,« dodaja Urška Topolšek Planinšek. Mama jo dopolni: »Nikakor nočem reči, da smo najboljši, nikoli nisi najboljši, trdim pa, da smo veliko delali za to, da smo zdaj tu, kjer smo

Zadovoljni gost je glavna skrb

Ponudbo širijo tako, kot je najboljše za goste. Kot prva turistična kmetija so imeli podeželski velnes s savnami, masažnim in manjšim kopalnim bazenom. Ko so zgradili novo hišo z dodatnimi sobami in s savnami, so v stari hiši štiri sobe preuredili v dve večji družinski suiti. Ko se je pokazala potreba, so uvedli vegetarijanske, veganske in celo dietne jedi, eno od sob s kopalnico pa preuredili, da je primerna za ljudi na vozičku. »Pridem in odidem, da bi se vrnil,« jih je pohvalil zadovoljni gost, to jih žene naprej.

Skupni paketi več turističnih kmetij

Kot se spreminjajo modne muhe, se spreminjajo tudi potrebe gostov, na turistični ekokmetiji Urška jim prisluhnejo in rastejo s povezovanjem z domačini. »Če so domačini zadovoljni, se tudi gostje bolje počutijo, vračajo se ali nas priporočajo drugim,« dodaja sogovornica. Opremo za otroško igrišče so kupili pri domačinu iz Zreč, ležalnike pri Jagababi v Grosupljem, glineno posodo pri lončarju Zelku iz Prekmurja, goste peljejo na ogled jelenje farme in večerjo na bližnjo turistično kmetijo Arbajter …

»V turizmu ne tržimo le naše kmetije, ampak celo destinacijo. Slovenija je tako majhna, da jo tuji gostje dojemajo kot eno destinacijo. Da bi jo čim bolje spoznali, je smiselno, da jim več kmetij ponudi skupne pakete. S turistično kmetijo Želinc iz Cerknega smo se dogovorili, da bodo gostje pet dni nastanjeni pri njih, pet dni pa pri nas,« še pravi Urška Topolšek Planinšek.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Kaj se dogaja na svetovnem trgu jabolk

Katastrofe po lanski obilni letini v Evropi ni, Poljaki več izvažajo na Kitajsko in v Azijo, medtem ko v Avstraliji in Južni Afriki že...

AGROBIZ
Novice
Novice Kako diha trg kmetijskih in gozdarskih strojev

Kakšne traktorje in druge stroje kupujejo kmetje ter kaj se dogaja s cenami, smo preverili na novem sejmu kmetijske in gozdarske...

AGROBIZ
Novice
Novice Reportaža: Kljub snegu cveti prodaja domače zelenjave z ljubljanskih kmetij 1

Pot dobrot vas popelje na 23 kmetij na obrobju Ljubljane – v Savljah, Klečah in na Ježici, kjer lahko kupite vse od krompirja, kislega...

AGROBIZ
Novice
Novice Devetletni deček v BiH raje kupuje ovce kot igrače 4

Pripravljamo tudi zgodbo o mladem Ljubljančanu, ki si je za rojstni dan zaželel kozo, zdaj pa že več let skrbi za svojo čredo, mleko...

AGROBIZ
Novice
Novice Kako bi dobili več ekoloških kmetij 1

Dobro bi bilo zmanjšati birokratske ovire za ekološke kmete in povečati subvencije, da bodo bolj primerljive zahtevnejši ekološki...

AGROBIZ
Novice
Novice Dileme ekološkega sadjarja: kako dobiti pravo sorto jabolk 5

»To, kar je dobrega na evropskem trgu, ni dosegljivo za nas vrtičkarje,« pravi Janez Trstenjak

AGROBIZ
Novice
Novice Humko bo zagnal proizvodnjo ob največjem zaporu v jugovzhodni Evropi

Zraven zapora v Sremski Mitrovici bodo proizvajali humus, substrate in gnojila

AGROBIZ
Natečaj Agrobiznis
Natečaj Agrobiznis Uganete, kateri štirje finalisti so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019? 4

Štirje od sedmih finalistov, ki jih predstavljamo, so zmagovalci letošnjega natečaja Agrobiznis! Razglasili jih bomo danes na 6....