Panvita se pripravlja na ekološko rejo piščancev  Panvita se pripravlja na ekološko rejo piščancev Pri prašičih in piščancih bi radi povečali število rejcev, nove iščejo zlasti med mladimi kmeti
Kupci bolj preverjajo poreklo mesa Kupci bolj preverjajo poreklo mesa »Po aferi s poljsko govedino je prodaja govejega mesa upadla za več kot 20 odstotkov, a se počasi popravlja; kupci so bili zmedeni, po aferi pa bolj preverjajo poreklo mesa,« pravi Izidor Krivec, direktor Celjskih mesnin.
Ljutomerčanov novi hlev za plemenske svinje je obvisel v zraku Ljutomerčanov novi hlev za plemenske svinje je obvisel v zraku Niso se še odločili, ali bodo ob napovedanih spremembah politike sklada kmetijskih zemljišč izpeljali 3,7-milijonsko naložbo, čeprav jim od papirjev manjka le okoljevarstveno dovoljenje
(intervju) Peter Vrisk: Bolj podprimo pridelavo zelenjave in prašičerejo (intervju) Peter Vrisk: Bolj podprimo pridelavo zelenjave in prašičerejo Več podpore naj v prihodnji finančni perspektivi dobijo tudi krave dojilje, saj sami nimamo dovolj telet za pitanje, predlaga predsednik Zadružne zveze Slovenije.
V prireji mleka je dohodek na enoto površine večji kot pri prireji mesa V prireji mleka je dohodek na enoto površine večji kot pri prireji mesa Prireja mleka zahteva več vloženega dela in vlaganj od prireje mesa

Turistična ekološka kmetija Urška raste s povezovanjem

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 2 min
20.09.2018  10:12  Dopolnjeno: 20.09.2018 17:00
Z drugimi pripravljajo skupne pakete za goste, ki bodo najprej bivali na eni, potem pa na drugi turistični kmetiji
Turistična ekološka kmetija Urška raste s povezovanjem
Hišne jedi, obogatene z divjimi rastlinami in užitnim cvetjem, so ena od glavnih prednosti turistične ekološke kmetije Urška. Ko se je pokazala potreba, so uvedli vegetarijanske, veganske in celo dietne jedi.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Turistična ekokmetija Urška iz Križevca blizu Zreč narekuje nove smernice pri podeželskem turizmu, drugi pa se po njej zgledujejo. Kako že 27 let gradijo svojo blagovno znamko na kakovosti, pojasnjuje mlada gospodarica Urška Topolšek Planinšek.

Njena mama Vilma je kmetijo leta 1991 med prvimi v Sloveniji preusmerila v turizem. »Od vsega začetka imamo enak cilj – zgraditi blagovno znamko kmetije, ki bo sinonim za kakovost vsega, kar ponujamo gostom, da odidejo zadovoljni in se vračajo,« pravi.

Ponudbo izboljšujejo na vsakem koraku

Gostom ves čas strežejo le hrano, ki pride z njive ali vrta v 'pisker'. V 80 odstotkih jo sami pridelajo, dokupijo le moko in sol, od sosednjega kmeta pa mleko. Z ekološko sezonsko kulinariko je mama Vilma od prvega dne 'vzgajala' goste. Pri njih ne boste našli ne kokakole ne pomfrija, zaradi česar je prva leta, ko domača hrana še ni bila tako cenjena, kak gost tudi odšel. Takih je bilo veliko manj od tistih, ki so se vračali in jih priporočali naprej.

»Hišne jedi, obogatene z divjimi rastlinami in užitnim cvetjem, so ena od naših prednosti. Domača hrana je poleg urejenosti, gostoljubja, lepe narave in udobnega bivanja naš glavni adut,« dodaja Urška Topolšek Planinšek. Mama jo dopolni: »Nikakor nočem reči, da smo najboljši, nikoli nisi najboljši, trdim pa, da smo veliko delali za to, da smo zdaj tu, kjer smo

Zadovoljni gost je glavna skrb

Ponudbo širijo tako, kot je najboljše za goste. Kot prva turistična kmetija so imeli podeželski velnes s savnami, masažnim in manjšim kopalnim bazenom. Ko so zgradili novo hišo z dodatnimi sobami in s savnami, so v stari hiši štiri sobe preuredili v dve večji družinski suiti. Ko se je pokazala potreba, so uvedli vegetarijanske, veganske in celo dietne jedi, eno od sob s kopalnico pa preuredili, da je primerna za ljudi na vozičku. »Pridem in odidem, da bi se vrnil,« jih je pohvalil zadovoljni gost, to jih žene naprej.

Skupni paketi več turističnih kmetij

Kot se spreminjajo modne muhe, se spreminjajo tudi potrebe gostov, na turistični ekokmetiji Urška jim prisluhnejo in rastejo s povezovanjem z domačini. »Če so domačini zadovoljni, se tudi gostje bolje počutijo, vračajo se ali nas priporočajo drugim,« dodaja sogovornica. Opremo za otroško igrišče so kupili pri domačinu iz Zreč, ležalnike pri Jagababi v Grosupljem, glineno posodo pri lončarju Zelku iz Prekmurja, goste peljejo na ogled jelenje farme in večerjo na bližnjo turistično kmetijo Arbajter …

»V turizmu ne tržimo le naše kmetije, ampak celo destinacijo. Slovenija je tako majhna, da jo tuji gostje dojemajo kot eno destinacijo. Da bi jo čim bolje spoznali, je smiselno, da jim več kmetij ponudi skupne pakete. S turistično kmetijo Želinc iz Cerknega smo se dogovorili, da bodo gostje pet dni nastanjeni pri njih, pet dni pa pri nas,« še pravi Urška Topolšek Planinšek.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Kmetje, preberite, kje vas bodo letos čakali inšpektorji

Kmetijski inšpektorji bodo preprečevali zaraščanje in neobdelanost kmetijskih površin, pri konoplji bodo preverjali vsebnost THC, pri...

AGROBIZ
Novice
Novice Pozor, ugodna posojila za nakup kmetijskih zemljišč 1

Ponuja jih ribniški sklad, zadnji rok za oddajo vloge je 8. aprila, na voljo je še 2,5 milijona evrov; kmalu nov razpis

AGROBIZ
Novice
Novice Prašičerejci dobijo državno pomoč, panoga pa strategijo razvoja 2

Rejcem, ki so zaradi nizkih cen mesa v hudih težavah, je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ponudila pol milijona evrov enkratne...

AGROBIZ
Novice
Novice Manj ovir za postavitev rastlinjakov 5

Na razpisu za ukrep 4.1 iz Programa za razvoj podeželja, ki je odprt do konca maja, sofinancirajo tudi postavitev rastlinjakov, kar je...

AGROBIZ
Novice
Novice Nastaja kratka veriga lokalno vzrejene govedine iz Posavja

Sevniška zadruga bo s kmetijami tržila in promovirala prednosti lokalno vzrejenega mesa

AGROBIZ
Novice
Novice Po letu 2021 subvencije tudi za ohranitveno kmetijstvo 6

Z ohranitvenim kmetijstvom izboljšujemo in vzdržujemo kakovostna živa tla brez oranja, ob stalni pokritosti tal s poljščinami, dosevki...