Panvita se pripravlja na ekološko rejo piščancev  Panvita se pripravlja na ekološko rejo piščancev Pri prašičih in piščancih bi radi povečali število rejcev, nove iščejo zlasti med mladimi kmeti
Kupci bolj preverjajo poreklo mesa Kupci bolj preverjajo poreklo mesa »Po aferi s poljsko govedino je prodaja govejega mesa upadla za več kot 20 odstotkov, a se počasi popravlja; kupci so bili zmedeni, po aferi pa bolj preverjajo poreklo mesa,« pravi Izidor Krivec, direktor Celjskih mesnin.
Ljutomerčanov novi hlev za plemenske svinje je obvisel v zraku Ljutomerčanov novi hlev za plemenske svinje je obvisel v zraku Niso se še odločili, ali bodo ob napovedanih spremembah politike sklada kmetijskih zemljišč izpeljali 3,7-milijonsko naložbo, čeprav jim od papirjev manjka le okoljevarstveno dovoljenje
(intervju) Peter Vrisk: Bolj podprimo pridelavo zelenjave in prašičerejo (intervju) Peter Vrisk: Bolj podprimo pridelavo zelenjave in prašičerejo Več podpore naj v prihodnji finančni perspektivi dobijo tudi krave dojilje, saj sami nimamo dovolj telet za pitanje, predlaga predsednik Zadružne zveze Slovenije.
V prireji mleka je dohodek na enoto površine večji kot pri prireji mesa V prireji mleka je dohodek na enoto površine večji kot pri prireji mesa Prireja mleka zahteva več vloženega dela in vlaganj od prireje mesa

Kmalu spletna prodaja sladkovodnih rib

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kmetijstvo   dodaj
Danijel Gospić dodaj
Sinhro dodaj
 
Čas branja: 2 min
20.09.2018  17:43  Dopolnjeno: 20.09.2018 17:44
Jeseni jo bo zagnalo podjetje G2O, ki sodi med večje ribogojnice v Sloveniji
Kmalu spletna prodaja sladkovodnih rib
Ko bodo kupci po spletu naročili in plačali ribe, jih bodo v podjetju G2O ulovili, očistili, na hitro ohladili in zložili v škatlo, ki je toplotno izolirana. Pri dostavi do kupca bodo zagotovili neprekinjeno hladno verigo.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
kmetijstvo   dodaj
Danijel Gospić dodaj
Sinhro dodaj

»V dveh ribogojnicah v Sloveniji vzredimo 40 ton sladkovodnih rib na leto. Obseg proizvodnje bomo do leta 2020 povečali na 150 ton letno. Jeseni bomo začeli spletno prodajo rib in dostavo po pošti, da bo sveža riba v manj kot 24 urah prišla čim iz vode do kupca,« pravi Danijel Gospić iz podjetja G2O, ki ga je ustanovil z bratom Ninoslavom.

Premajhni za globalno, preveliki za lokalno trženje

Premajhni so za globalno in preveliki za lokalno trženje rib. Prisiljeni so sodelovati s posredniki, ki plačujejo najnižjo možno ceno. Če bi želeli sami voziti ribe v trgovske verige, bi morali vložiti v logistiko, ljudi ... Tako bi povečali operativne stroške in tveganje, saj ne bi hkrati znižali stroškov ali povečali dodane vrednosti sorazmerno z rastjo proizvodnje. Zato so se odločili, da ribe ponudijo končnemu kupce prek spletne prodaje, razlaga Gospić.

Povpraševanje po lokalno vzrejenih ribah raste

Spletno prodajo vidijo kot optimalno rešitev, ker kupci želijo lokalno pridelane ribe, povpraševanje raste. Ribe bi radikupovali neposredno iz ribogojnice, a zaradi pomanjkanja časa ali razdalje velikokrat nimajo te možnosti.

Spletna prodaja se razvija na vseh področjih. Cena dostave paketov pada, kakovost dostave raste, našteva Gospić.

»Ponudili bomo širok izbor rib in poskrbeli, da bo kupec ribe dobil v manj kot 24 urah od oddaje naročila. Za dostavo po vsej Sloveniji bo skrbelo podjetje DPD,« dodaja.

Potek naročanja in dostave

Kupci bodo naročili in plačali ribe po spletu. Ko dobijo predplačilo, bodo ribe ulovili, očistili in na hitro ohladili (šok hlajenje). Zapakirali jih bodo v termično izolirano škatlo, nanje pa položili gel, ki ohranja ustrezno nizko temperaturo, s tem zagotavlja neprekinjeno hladno verigo in preprečuje, da bi se ribe na poti do kupca pokvarile.

DPD bo pobral pakete in jih prepeljal v svoje skladišče v hladilno komoro, ki jo je postavilo podjetje G2O . Tam bo riba čakala na prevoz do kupca. Po Gospićevih besedah bo ves postopek od predplačila do dostave trajal manj kot 24 ur.

Pri vpeljavi spletne prodaje, ki bo stala od sedem do deset tisoč evrov, jim pomaga podjetje Sinhro iz Ljubljane in trije solastniki, ki so G2O lani dokapitalizirali.

Sveža riba v trgovini se lahko prodaja tudi 10 dni

»Pri spletni prodaji bomo dosegli boljšo ceno in povečali neto maržo pri ribah. S kupci bomo komunicirali brez posredonikov. Prednosti za kupca so večja izbira rib kot drugje, naročanje neposredno iz ribogojnice in sveže ribe,« pravi Danijel Gospić. Dodaja, da sveža riba v trgovini pomeni le to, da ni zamrznjena, prodaja pa se od osem do deset dni, če gledamo čas od izlova do končnega kupca.

G2O, ki letos načrtuje več kot 300 tisoč evrov prihodkov, ribe prodaja ribiškim družinam, da jih spustijo v reke in jezera, drugim ribogojcem, ki imajo premalo svojih rib, in posrednikom, ki jih spravijo do končnih kupcev, trgovcev in gostincev.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Kmetje, preberite, kje vas bodo letos čakali inšpektorji

Kmetijski inšpektorji bodo preprečevali zaraščanje in neobdelanost kmetijskih površin, pri konoplji bodo preverjali vsebnost THC, pri...

AGROBIZ
Novice
Novice Pozor, ugodna posojila za nakup kmetijskih zemljišč 1

Ponuja jih ribniški sklad, zadnji rok za oddajo vloge je 8. aprila, na voljo je še 2,5 milijona evrov; kmalu nov razpis

AGROBIZ
Novice
Novice Prašičerejci dobijo državno pomoč, panoga pa strategijo razvoja 2

Rejcem, ki so zaradi nizkih cen mesa v hudih težavah, je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ponudila pol milijona evrov enkratne...

AGROBIZ
Novice
Novice Manj ovir za postavitev rastlinjakov 5

Na razpisu za ukrep 4.1 iz Programa za razvoj podeželja, ki je odprt do konca maja, sofinancirajo tudi postavitev rastlinjakov, kar je...

AGROBIZ
Novice
Novice Nastaja kratka veriga lokalno vzrejene govedine iz Posavja

Sevniška zadruga bo s kmetijami tržila in promovirala prednosti lokalno vzrejenega mesa

AGROBIZ
Novice
Novice Po letu 2021 subvencije tudi za ohranitveno kmetijstvo 6

Z ohranitvenim kmetijstvom izboljšujemo in vzdržujemo kakovostna živa tla brez oranja, ob stalni pokritosti tal s poljščinami, dosevki...