Kako bo Otmar Zorn z laserji ščitil čebele Kako bo Otmar Zorn z laserji ščitil čebele Podjetje Zorn Plus je na evropskem razpisu SME Instrument dobilo 50 tisoč evrov subvencije
Afera s poljskim mesom je razkrila luknje v prehranski verigi. Kako jih pokrpati? Afera s poljskim mesom je razkrila luknje v prehranski verigi. Kako jih pokrpati? Tudi o tem aktualnem vprašanju smo govorili na 6. Agrobiznis konferenci. Ni pa bil govor samo o izzivih – prepoznali smo tudi štiri zmagovalce, ki so s svojimi proizvodi prepričali strokovno komisijo ter bralce spletišča Finance in portala Agrobiznis
(video) Beno Bajda, Zadruga Granar ter podjetji G2O in Žganjekuha Kržič so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019 (video) Beno Bajda, Zadruga Granar ter podjetji G2O in Žganjekuha Kržič so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019 Ekološko oljčno olje, pridobljeno z ultrazvokom je najbolj inovativen izdelek, z regijsko kulinarično znamko Diši po Prekmurju je zadruga Granar postala najboljši podjetnik v kmetijstvu; Brodka je žganje iz presežkov kruha in tudi najboljši izdelek po izboru potrošnikov; podjetje G2O pa je za malo tipsko montažno ribogojnico z recirkulacijo vode dobilo posebno priznanje za inovativnost.
Uganete, kateri štirje finalisti so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019? Uganete, kateri štirje finalisti so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019? Štirje od sedmih finalistov, ki jih predstavljamo, so zmagovalci letošnjega natečaja Agrobiznis! Razglasili jih bomo danes na 6. Agrobiznis konferenci v Ljubljani. Dobili bomo letošnjega najboljšega podjetnika v kmetijstvu, najbolj inovativen izdelek in najboljši izdelek po izboru porabnikov. Podelili bomo tudi posebno priznanje za inovativnost.

(video) Največ 3D-tiskalnikov hrane uporabljajo restavracije z Michelinovo zvezdico

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
nove tehnologije   dodaj
Frits Hoff dodaj
Jan Smink dodaj
 
Čas branja: 2 min
29.11.2018  13:01  Dopolnjeno: 29.11.2018 14:02
Štirideset bolnišnic na Nizozemskem preizkuša, kako 3D-tiskalnik pomaga ljudem, ki imajo težave s požiranjem hrane
(video) Največ 3D-tiskalnikov hrane uporabljajo restavracije z Michelinovo zvezdico

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
nove tehnologije   dodaj
Frits Hoff dodaj
Jan Smink dodaj

»Prvo 3D-tiskanje čokolade smo pripravili z restavracijo z Michelinovo zvezdico,« pravi Frits Hoff iz start-upa byFlow in izumitelj 3D-tiskalnika hrane, ki ga je predstavil na 3. Agrobiznisovem tehnološkem forumu. Manjši 3D-tiskalnik za domačo uporabo stane tri tisoč evrov. Več kot 50 svežih naravnih sestavin, ki jih zmešajo v pasto, lahko uporabijo za 3D-tiskanje več kot 80 vzorcev. Recepte so pripravili kuharji v restavracijah z Michelinovo zvezdico.

Najboljši kupci so gostinci

3D-tiskalnik hrane ponujajo čokoladnicam, slaščičarnam in pekarnam, ki delajo okraske iz čokolade in marcipana. Ponujajo ga tudi hotelom, restavracijam in ponudnikom cateringa. Pri vsaki jedi ga uporablja kuharski chef Jan Smink. V šolah bi ga lahko imeli, ko otroke učijo o zdravi hrani. Pripomore zmanjševati zavržke hrane, saj lahko s 3D-tiskalnikom uporabimo tudi poškodovano sadje in zelenjavo, ki ne pride na trgovske police.

Prestižni potniki na letalu bi jedli natisnjene jedi

»Na letalih bi lahko z njim potnikom prvega razreda pripravili okusne in mikavne obroke. Največje možnosti pa vidimo v zdravstveni negi. Za preizkušanje 3D-tiskalnika hrane se je prijavilo 40 bolnišnic na Nizozemskem, da bi starejšim olajšali težave s požiranjem. Uporaben je tudi za mešanje hranil in zdravil,« razlaga Frits Hoff.

Nastaja 3D-tiskalnik za industrijsko uporabo

Tržijo en model 3D-tiskalnika. Manjši primerek stane tri tisoč evrov, namenjen je domači

rabi. Razvijajo tudi poseben 3D-tiskalnik za čokolado in večjega za industrijsko rabo. Kartuše so za večkratno uporabo, očistijo jih kar v pomivalnem stroju.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Kaj se dogaja na svetovnem trgu jabolk

Katastrofe po lanski obilni letini v Evropi ni, Poljaki več izvažajo na Kitajsko in v Azijo, medtem ko v Avstraliji in Južni Afriki že...

AGROBIZ
Novice
Novice Kako diha trg kmetijskih in gozdarskih strojev

Kakšne traktorje in druge stroje kupujejo kmetje ter kaj se dogaja s cenami, smo preverili na novem sejmu kmetijske in gozdarske...

AGROBIZ
Novice
Novice Reportaža: Kljub snegu cveti prodaja domače zelenjave z ljubljanskih kmetij 1

Pot dobrot vas popelje na 23 kmetij na obrobju Ljubljane – v Savljah, Klečah in na Ježici, kjer lahko kupite vse od krompirja, kislega...

AGROBIZ
Novice
Novice Devetletni deček v BiH raje kupuje ovce kot igrače 4

Pripravljamo tudi zgodbo o mladem Ljubljančanu, ki si je za rojstni dan zaželel kozo, zdaj pa že več let skrbi za svojo čredo, mleko...

AGROBIZ
Novice
Novice Dileme ekološkega sadjarja: kako dobiti pravo sorto jabolk 5

»To, kar je dobrega na evropskem trgu, ni dosegljivo za nas vrtičkarje,« pravi Janez Trstenjak

AGROBIZ
Novice
Novice Humko bo zagnal proizvodnjo ob največjem zaporu v jugovzhodni Evropi

Zraven zapora v Sremski Mitrovici bodo proizvajali humus, substrate in gnojila

AGROBIZ
Natečaj Agrobiznis
Natečaj Agrobiznis Uganete, kateri štirje finalisti so zmagovalci natečaja Agrobiznis 2019? 4

Štirje od sedmih finalistov, ki jih predstavljamo, so zmagovalci letošnjega natečaja Agrobiznis! Razglasili jih bomo danes na 6....

AGROBIZ
Novice
Novice Možnosti za razmah ekološkega kmetijstva

Utrinki s petkove konference o ekološkem kmetijstvu