Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

Na štirih razpisih čaka dobrih 23 milijonov za kmetijstvo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kmetijstvo   dodaj
 
Čas branja: 1 min
04.01.2019  13:30  Dopolnjeno: 04.01.2019 14:31
Vloge na prvi razpis je mogoče oddati od 21. januarja, razpisi so odprti različno dolgo
Na štirih razpisih čaka dobrih 23 milijonov za kmetijstvo
Za nove hleve je na voljo osem milijonov evrov subvencij, zadnji dan za oddajo vloge je 24. april.
Foto: Borut Hocevar

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
kmetijstvo   dodaj

Kmetijsko ministrstvo je konec decembra v Uradnem listu objavilo javni razpis za financiranje naložb v kmetijska gospodarstva (podukrep 4.1) in javni razpis za financiranje naložb v predindustrijsko predelavo lesa (podukrep 8.6) ter dva razpisa za ukrep 16 (sodelovanje). Na vseh razpisih je na voljo dobrih 23 milijonov evrov.

Osem milijonov evrov za naložbe v kmetijska gospodarstva

Na razpisu za podukrep 4.1 je denar za ureditev hlevov, drugih gospodarskih poslopij, greznic in čistilnih naprav, za ureditev novih, tudi mobilnih skladišč za živinska gnojila ter kompostarne. Za 8,1 milijona evrov se potegujejo vsi, ki oddajo vlogo od 21. januarja do 20. marca. Pol milijona evrov je na voljo za male kmetije, tri milijone za espeje in podjetja, 4,6 milijona pa za kmete in skupine kmetov.

Sedem milijonov evrov za predelavo lesa

Pri podukrepu 8.6 financirajo naložbe v predindustrijsko predelavo lesa, ki obsegajo nove obrate, ki se poleg žaganja ukvarjajo tudi s sušenjem in impregnacijo lesa ter predelavo lesnih ostankov pri proizvodnji peletov in sekancev. Financirajo tudi modernizacijo opreme žag, nova delovna mesta in ustvarjanje dodatnega vira dohodka na kmetijah. Vloge sprejemajo do 23. aprila.

Pet milijonov za razvoj novosti

Pri podukrepu 16.2 financirajo razvoj novih izdelkov, praks, procesov in tehnologij v okviru pilotnih projektov in projektov EIP (evropskega inovacijskega partnerstva). Cilj je razvoj novih oziroma izboljšanih izdelkov, praks, procesov ali tehnologij v kmetijstvu, živilstvu ali gozdarstvu ter prenos znanj v prakso. Razpisali so pet milijonov evrov, vloge sprejemajo do 19. aprila.

Trije milijoni za okoljske naložbe in blažitev podnebnih sprememb

Pri podukrepu 16.5 financirajo naložbe v varovanje okolja in prilagajanje podnebnim spremembam, in sicer prek pilotnih projektov in projektov EIP. Cilj je razvoj rešitev, ki zmanjšujejo negativne vplive kmetijstva ali gozdarstva na okolje, varujejo biotsko raznovrstnost, omogočajo do okolja prijazno pridelavo hrane na vodovarstvenih in drugih varovanih območjih. Razpisali so tri milijone evrov, zadnji dan za oddajo vloge pa je 19. april.


Več iz teme:  

AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...