Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

16-milijonska škoda v gozdovih zaradi podlubnikov in oktobrskega neurja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
gozdarstvo   dodaj
 
Čas branja: 1 min
10.01.2019  14:04  Dopolnjeno: 10.01.2019 14:23
Za sanacijo poškodovanih gozdov je zagotovoljenih dobrih 800 tisoč evrov
16-milijonska škoda v gozdovih zaradi podlubnikov in oktobrskega neurja
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
gozdarstvo   dodaj

Vlada je potrdila poročilo o stanju in oceni škode v gozdovih zaradi lanskega napada podlubnikov in vetroloma konec oktobra, ki izpolnjujeta pogoje za naravno nesrečo. Škoda presega 16 milijonov evrov, za sanacijo poškodovanih gozdov s sečnjo je na voljo 866 tisoč evrov.

Večja škoda zaradi podlubnikov kot vetroloma

Neposredna škoda v gozdovih je ocenjena na 7,2 milijona evrov zaradi vetroloma in 8,9 milijona evrov zaradi lanske prevelike namnožitve podlubnikov. Skupaj je škode za dobrih 16 milijonov evrov. Škoda presega 0,3 promila načrtovanih lanskih prihodkov državnega proračuna, kar je pogoj za naravno nesrečo.

870 tisoč kubičnih metrov dreves bo treba posekati

Zaradi vetroloma bo treba posekati in iz gozda spraviti 280 tisoč kubičnih metrov dreves, zaradi podlubnikov pa 593 tisoč kubičnih metrov dreves.

Denar za sanacijo

Za odpravo posledic naravne nesreče in sanacijo poškodovanih gozdov so zagotovili dobrih 800 tisoč evrov, od tega pol milijona iz programa za razvoj podeželja 2014–2020 in 366 tisoč evrov iz državnega proračuna.


Več iz teme:  

AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...