Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh

BioSense: kako z digitalnimi tehnologijami povečati hektarski donos in optimizirati pridelavo hrane

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
21.02.2019  09:37  Dopolnjeno: 21.02.2019 09:39
Sredi februarja je na 6. Agrobiznis konferenci Vladimir Crnojević predstavil inštitut BioSense iz Novega Sada, ki se ukvarja z digitalizacijo kmetijstva. Sodelujejo v raziskovalno-razvojnih projektih po Evropi, imajo pospeševalnik za mala in srednja podjetja, ki z njihovo pomočjo razvijajo tehnološke rešitve za proizvodnjo hrane. Po Srbiji vzpostavljajo digitalizirana kmetijska gospodarstva, ki delujejo kot ogledna posestva, da lahko tudi drugi kmetje in kmetijska podjetja spoznajo, kako nove tehnologije poenostavljajo pridelave hrane.
BioSense: kako z digitalnimi tehnologijami povečati hektarski donos in optimizirati pridelavo hrane
"V Srbiji smo digitalizirali veliko poljedelsko posestvo, kjer si lahko tudi drugi kmetje in kmetijska podjetja ogledajo, kako nove tehnologije poenostavljajo pridelave hrane. Razvijamo digitalizirano pridelavo borovnic in digitalizirano ekološko kmetijo, oba projekta bosta trajala več let," pravi Vladimir Crnojević, direktor inštituta BioSense iz Novega Sada.
Foto: Jernej Lasič
Inštitut BioSense deluje v okviru univerze v Novem Sadu in je najmlajši inštitut v tem delu Evrope, ki povezuje kmetijstvo in digitalne tehnologije. Imajo skoraj sto stalno zaposlenih...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...