Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost in katere ovire bi bilo treba odstraniti, da bi bilo tovrstnega povezovanja še več
(intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu
(video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje Renata Kosi s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje
Modra frankinja – žametno vino Posavja Modra frankinja – žametno vino Posavja V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja, pridelovalce modre frankinje pa bi radi povezali v zadrugo in ustvarili skupno blagovno znamko.
Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Mlekarna Planika osvaja novi trg – gostinstvo Oskrbujejo boljše restavracije in gostilne, ki poudarjajo lokalne sestavine v svojih jedeh
Oglasno sporočilo

Praktično pakiranje za ljubitelje narave

Čas branja: 2 min
10.04.2019  02:00
Topli pomladni dnevi kar kličejo po aktivnostih na prostem. Pikniki v dobri družbi, prvi izleti in družinska potepanja. Kmalu pa bodo na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji kampiranja, potovanj s kamperji, jadranja in aktivnega počitnikovanja. Na dopustu se ob dobri hrani in družbi lepo prileže tudi kozarec dobrega vina, kar pa velikokrat predstavlja logistično težavo.   
Praktično pakiranje za ljubitelje narave

Na prostem nimamo udobja domače kuhinje, zato je najboljša izbira priročno pakiranje vina v plastični vrečki v kartonski škatli, ali kot to imenujejo v tujini »bag in box« oziroma »to go« embalaži. Ta ima že nameščeno pipo za točenje vina za preprosto uporabo, je enostaven za prevažanje in hrambo v hladilniku ali hladilni torbi.

Prav zaradi svoje priročnosti, dolgotrajne svežine in ekološke naravnanosti postaja takšno pakiranje v svetu čedalje bolj priljubljeno. S priljubljenostjo pa rase tudi kakovost vsebine v takšnih pakiranjih. V svetu ni redko, da v kartonski škatli zasledimo vrhunsko vino. Klet Brda je slovenskim ljubiteljem vina kot prva ponudila vrhunsko vino Quercus selection v 3-litrski embalaži TO GO in tako rešila zagato vsem, ki bi želeli po odličnem vinu poseči tudi na poti in počitnicah.

Ljubitelji vrhunskih vin Quercus lahko tako na počitnicah uživajo v izbranem vinu Quercus TO GO, ki je okolju prijaznejša od steklenic. Zasledili smo namreč podatek, da je energija, ki jo potrebujemo za izdelavo ene takšne embalaže, enakovredna tretjini energije, ki je potrebna za proizvodnjo ene steklenice.

Velika prednost te priročne embalaže je tudi trajnost kakovosti tako hranjenega vina. Ker je vino zaščiteno pred svetlobo in zrakom, ostane sveže tudi do 4 tedne po odprtju, medtem ko moramo vino iz steklenice po odprtju porabiti v tednu dni.

Tudi glede temperature je vino v kartonski škatli boljša izbira, saj bo primerno temperaturo v poletnih dneh ohranjalo dlje časa od vina v steklenici. Kljub temu pa priporočamo, da tako bela kot rdeča vina ohladite pred odhodom na pot in jih na poti hranite v hladilnih torbah. Na poletnem soncu se namreč ne bo segrelo le vzdušje, tudi vino bo sicer kmalu postalo pretoplo, da bi vam bilo v užitek.

Torej, kakšno vino izbrati? Na prostem običajno jemo enostavne, a okusne jedi, zato naj bodo vina sveža in sadnega vonja. K jedem z žara in ostalim mesnem jedem enologi iz Kleti Brda priporočajo rdeče vino, odlično se obnese rdeča zvrst Quercus TO GO red selection. K ribjim jedem pa priporočajo lahka bela sveža vina, še posebej rebulo ali pa svežo belo zvrst Quercus TO GO white selection, ki se lepo poda tudi k testeninam in rižotam, zelenjavnim jedem in jedem iz belega mesa.

Povezave do socialnih omrežij:

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Povezovanje kmetijstva in turizma - Kako izkoristiti naziv Evropska gastronomska regija 2021?

Konferenca: Kako lahko slovensko kmetijstvo na čelu z lokalnimi pridelovalci hrane in vina izkoristi naziv Evropske gastronomske regije...

AGROBIZ
Novice
Novice (video) Kmet na turistični kmetiji postaja animator

Kakšen razvoj turističnih kmetij lahko pričakujemo, od česa je odvisen uspeh takšne kmetije in kaj pogrešajo v dejavnosti, pojasnjuje...

OGLAS
AGROBIZ
Novice
Novice Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih...

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija (intervju) Ministrica Aleksandra Pivec: Kmetijstvo in turizem – par, ki se vse bolj zbližuje 1

Kmetijska ministrica pravi, da je treba posebno pozornost nameniti vključevanju slovenske hrane v gastronomsko ponudbo v gostinstvu

AGROBIZ
Novice
Novice Modra frankinja – žametno vino Posavja

V Javnem zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica si prizadevajo, da bi modra frankinja postala...

AGROBIZ
Članki
Članki Ni ga kuharja, ki bi iz slabih surovin skuhal vrhunsko jed

Preverili smo, zakaj je sodelovanje med lokalnimi pridelovalci hrane in gostinci koristno tako za ene kot za druge, kje je dodana vrednost...