Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe Najbolje se prodajajo unikatni šali in rute z dodatki iz polsti, kupci prihajajo tudi iz ZDA in z Nove Zelandije
Kmetija Bedekovič prodira z unikatnim bezgovim ekološkim kisom Kmetija Bedekovič prodira z unikatnim bezgovim ekološkim kisom Poleg bezgovega delajo tudi jabolčni kis, prodajo bi radi razširili po Sloveniji in sčasoma tudi v tujino, za kar morajo povečati obseg proizvodnje
Lestvica: To so največji in najboljši slovenski živilci Lestvica: To so največji in najboljši slovenski živilci Predelava hrane v Sloveniji je lahko zelo donosen posel. Najboljši živilci in pijačarji se po dobičkonosnosti lahko kosajo s farmacevti
Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela Z manjšim poljskim robotom so zmagali na študentskem tekmovanju Field robot event 2019 v Heilbronnu v Nemčiji
Oglasno sporočilo

Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Čas branja: 1 min
09.05.2019  13:34  Dopolnjeno: 09.05.2019 14:30
Ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti je odličen primer sinergijskih učinkov lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih kmetij.
Najboljša evropska turistična kmetija tudi na naši konferenci

Po izboru bralcev spletnega portala The Guardian je bila ekološka turistična kmetija Pri Plajerju v Trenti izbrana za najboljšo turistično kmetijo v Evropi. Razlog za navdušenje gostov je predvsem vrhunska kulinarika, pravi Stanka Pretner.

Vsekakor pa k izjemnemu zadovoljstvu obiskovalcev, poleg možnosti spanja na senu, veliko pripomore edinstvena lokacija same kmetije.

Prav dolina Trente in širše območje Triglavskega narodnega parka sta dober primer še neizkoriščenega potenciala turističnih kmetij. Resda namestitvena ponudba več sto zasebnih apartmajev omogoča preživetje in s tem vztrajanje prebivalcev v življenju v dolini Soče, pa vendar na celotnem območju posoške doline naštejemo zgolj ducat turističnih kmetij. Pri zadovoljitvi zahtevnejših obiskovalcev, predvsem tujih, je vse bolj potrebna celostna ponudba, ne zgolj namestitev.

Kako lahko naziv evropska gastronomska regija 2021 pomaga domačemu turizmu in kmetijstvu?

Slovenija je bila razglašena za evropsko gastronomsko regijo leta 2021. Takšno priznanje ponuja veliko priložnost, ne samo za promocijo Slovenije kot turistične in gastronomske destinacije, ampak tudi strateško priložnost za sinergijske učinke turizma in lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih kmetij.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AGROBIZ
Novice
Novice Študenti mariborske univerze razvili zmagovalnega robota za odstranjevanje plevela

Z manjšim poljskim robotom so zmagali na študentskem tekmovanju Field robot event 2019 v Heilbronnu v Nemčiji

AGROBIZ
Slovenija
Slovenija Je ekološko kmetovanje dobra poslovna priložnost?

Pri porabi ekoloških živil na prebivalca na leto v Sloveniji kar močno zaostajamo za zahodnimi državami; priložnosti za rast je zato...

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Povpraševanje po pleteninah znamke Koštrun je večje od ponudbe 1

Najbolje se prodajajo unikatni šali in rute z dodatki iz polsti, kupci prihajajo tudi iz ZDA in z Nove Zelandije

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kraški brinjevec je adut turistične kmetije pri Filetu 1

Poleg prenočitev in domače hrane gostom ponujajo še kraški slivovec, viljamovko, staran vinjak, žganje iz kutin in rožičev ter gin

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kmetija Kastelic - Žonta bo prenovila sirarno

Poletno ponudbo mlečnih izdelkov bi radi razširili s sladoledom, čez nekaj let pa vpeljali tudi rejo goveda za meso

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Agro Podjetnik Kmetija Jerala povečuje prodajo in predelavo jabolk

Obnavljajo sadovnjak in vlagajo v nove tehnologije, načrtujejo tudi novi prostor za predelavo sadja

OGLAS
AGROBIZ
Vroče je! Imamo odličen predlog za osvežitev

Predstavljamo lahek napitek, s katerim se lahko v vročih poletnih mesecih odlično osvežimo.