Tisoč kolesarjev bo v soboto kolesarilo iz Ljubljane v Brda
31.05.2018 13:18
Kolesarski maraton Junaki vinogradov, v okviru katerega se vsako leto na briške češnje pripelje okrog 1000 kolesarjev, bo letos potekal v soboto, 2.6.2018. Organizator – Klet Brda – s tem ...
Več ▼

Kolesarski maraton Junaki vinogradov, v okviru katerega se vsako leto na briške češnje pripelje okrog 1000 kolesarjev, bo letos potekal v soboto, 2.6.2018. Organizator – Klet Brda – s tem dogodkom prispeva k dodatni prepoznavnosti Brd in Praznika češenj med kolesarskimi navdušenci in tudi širše. Letošnja prireditev je del športno – dobrodelnega projekta »42 Maratonov v 42 dneh«, ki je namenjen zbiranju sredstev za ustanovo Mali vitez.

Prekolesarili bodo 108 kilometrov

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov - s pričetkom ob 8.30 v  Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, nato pa kolesarji nadaljujejo proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30.

Maratona se sicer  letno udeleži okrog 1000 kolesarjev iz  Slovenije in tujine.  Klet Brda na cilju posebej nagrajuje najstarejšega in najmlajšega udeleženca oz. udeleženko, najštevilčnejšo družino ter najštevilčnejše klube.

Na letošnjem maratonu Junaki vinogradov bo kolesaril tudi Bogomir Dolenc, nosilec iniciative 42 maratonov v 42 dneh, katere cilj je zbiranje sredstev za ustanovo Mali vitez, ki skrbi za osebe, ki so se v otroštvu soočale z  rakom.

V nedeljo pohod od češnje do češnje

Klet Brda sodeluje tudi na briških Dnevih odprtih kleti – svoja vrata bo za obiskovalce odprla v nedeljo, 3.6.2018. Istega dne se bo odvijal tudi Pohod od češnje do češnje, ki ga organizira Planinsko društvo Brda in ima start in cilj v Kleti Brda.

Tisoč kolesarjev bo v soboto kolesarilo iz Ljubljane v Brda