Semenarna Ljubljana vas vabi, da obiščete največji slovenski vrt
18.06.2018 14:58
6. in 7. julija na Ptuju vabijo na Dneve odprtih vrat Semenarne Ljubljana, organizirani ogledi bodo ob 10. in 17. uri. Strokovnjaki Semenarne Ljubljana vas bodo popeljali skozi največji vrt v ...
Več ▼

6. in 7. julija na Ptuju vabijo na Dneve odprtih vrat Semenarne Ljubljana, organizirani ogledi bodo ob 10. in 17. uri.

Strokovnjaki Semenarne Ljubljana vas bodo popeljali skozi največji vrt v Sloveniji. Z vami bodo Majda Veis, Barbara Lončar-Vrhovec in Darko Vernik.

Na ogled bo več kot tisoč vzorcev; med njimi vse vrtnine, cvetlice in zelišča, vzgojena iz semena, ki je na voljo v semenskih vrečicah Semenarne Ljubljana, s poudarkom na avtohtonih in udomačenih sortah.

Predstavljena bodo tudi različna zelišča in medovite rastline, ki so nepogrešljive na vrtovih ali balkonih in okenskih policah. Seveda ne bodo manjkale niti eksotične rastline, ki so značilne za različne predele sveta. Možen bo tudi ogled različnih parkovnih trat, posevkov krmnih trav in travno-deteljnih mešanic ter ostalih krmnih poljščin, poskusnega polja ozimnih in jarih žit ter sortnega poskusa krompirja.

Za strokovne in praktične nasvete bo na voljo tudi specialistka za zelenjadarstvo in okrasne rastlines KGZ Maribor Miša Pušenjak.

Tudi letos bo zanimivo, drugačno in poučno. Obiščite nas v Selekcijsko-poskusnem centru Ptuj (Ob Dravi 5a na Ptuju).

Prijave na ogled niso potrebne, razen v primeru večjih skupin. Vstopnine ni.