Panvita: vse meso je neoporečno in kakovostno
13.02.2019 01:07
V aferi o nepravilnostih v poljski klavnici Elkopol, kjer so govedo klali brez ustreznega nadzora, meso pa označili in prodali kot neoporečno, se je pojavilo tudi ime Panvite. Že prejšnji teden ...
Več ▼

V aferi o nepravilnostih v poljski klavnici Elkopol, kjer so govedo klali brez ustreznega nadzora, meso pa označili in prodali kot neoporečno, se je pojavilo tudi ime Panvite. Že prejšnji teden so iz Panvite sporočili, da nimajo mesa iz te klavnice. Analiza mesa, ki ga je uvozila Panvita in ga je vzorčila uprava za varno hrano, je pokazala, da je meso neoporečno. Da to meso ne izvira iz sporne klavnice Elkopol, je s papirji o sledljivosti dokazal danski dobavitelj, od katerega je Panvita meso kupila.

V ponedeljek, 11. februarja, sta Toni Balažič in Peter Polanič, glavni izvršni direktor in predsednik uprave Panvite, v skupni izjavi navedla, "da je vse meso iz Panvite kakovostno in neoporečno. Kot praktično vsa večja slovenska mesnopredelovalna podjetja tudi Panvita uvaža manjši del mesa, saj v Sloveniji ne pridelamo dovolj mesa za lastne potrebe. Uvoz izvajajo pod popolnim nadzorom kakovosti in zdravstvene neoporečnosti, meso pa uvažajo od preverjeno kakovostnih dobaviteljev, ki zagotavljajo ustrezne preglede, potrdila in sledljivost."