Prva regijska konferenca Slovensko kmetijstvo in gastronomija
14.01.2020 13:48
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru in delovna skupina Slovenija – evropska regija gastronomije 2021 (SERG2021) bosta organizirali prvo regijsko konferenco z naslovom ...
Več ▼

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru in delovna skupina Slovenija – evropska regija gastronomije 2021 (SERG2021) bosta organizirali prvo regijsko konferenco z naslovom Slovensko kmetijstvo in gastronomija. Regijska konferenca za območje Štajerske in Pomurja je namenjena strokovnemu spoznavanju in povezovanju proizvajalcev hrane – to so kmetje, živilska podjetja in zadruge – s panogo HORECA (hotelirstvo, restavracije, catering) ter vzpostavljanje kanalov za sodelovanje.

Namen regionalnih konferenc je predstavitev možnosti medsebojnega sodelovanja za vzajemni razvoj v okviru nacionalnega projekta Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021.

Konferenca je namenjena gostincem, chefom, hotelirjem, cateringu, lastnikom turističnih kmetij, organizatorjem prehrane v javnih zavodih, predstavnikom zadrug in distributerjem, kmetijskim svetovalcem iz regije, večjim kmetijam, ekološkim pridelovalcem, predelovalni industriji, lokalnim vinarjem in turističnim delavcem, ki iščejo priložnosti za napredek in rast svojega poslovanja na hitro razvijajočem področju slovenske gastronomije.

Konferenca bo potekala v ponedeljek 20. januarja na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Pivoli 10 pri Hočah. Program bo naslednji:

  • 8:30–9:00: Registracija
  • 9:00–12:00: Strokovno srečanje
  • 12:00–13:00: Delovni odmor z borzo lokalnih ekoloških pridelovalcev in predelovalcev
  • 13:00–14:30: Okrogla miza
  • 14:30–15:00: Odprta razprava udeležencev

Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezna pa je prijava NA TEJ SPLETNI POVEZAVI>>.